Vučić: Vlada Srbije će finansijski podržavati Exit

Vučić: Vlada Srbije će finansijski podržavati Exit

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas finansijsku podršku države novosadskom festivalu Exit, navodeći da će uskoro biti potpisan ugovor o srednjoročnoj saradnji.

Posle sastanka sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i osnivačem Exita Dušanom Kovačevićem, Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će ugovor o saradnji biti potpisan na tri godine, sa mogućnošću produženja na još tri.

Vučić je čestitao predstavnicima Exita dobijanje najnovije nagrade za najbolji festival, ocenivši da je to važno za privlačenje turista, ali i za povećanje ugleda Srbije. Na pitanje kolika sredstva Srbija izdvaja za Exit, Vučić je odgovorio da se radi o stotinama hiljada evra i da se državi taj novac višestruko vrati, kroz naplatu poreza na dodatnu vrednost i akciza.

Vučić je ocenio da nije realno da festival bude samoodrživ i da će Exit imati podršku Vlade Srbije. Kovačević je izjavio da Exit plaćanjem poreza vraća novac koji država ulaže u njega. Exit je ove godine dobio priznanje za "najbolju evropsku destinaciju", u konkurenciji evropskih festivala koji imaju mnogo veće budžete i cene karata, rekao je Kovačević.

Vučević je izjavio da Novi Sad želi da konkuriše za Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope i da mu u tom poslu Exit mnogo pomaže. Saradnja grada Novog Sada i Exita traje 16 godina. Exit je nosilac promocije Novog Sada kao omladinske prestonice Evrope, rekao je Vučević. 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan