Vučić: "Vlada Srbije će u Novi Sad uložiti "ogroman novac", pošto je izabran za Evropsku prestonicu kulture 2021."

Vučić: "Vlada Srbije će u Novi Sad uložiti "ogroman novac", pošto je izabran za Evropsku prestonicu kulture 2021."

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da će Vlada Srbije izdvojiti 1,9 milijardi dinara za obnovu stotinu škola, vrtića i ustanova socijalne zaštite u Vojvodini, kao i da će realizacija tih projekata početi odmah

"To je stotinu novih objekata u 45 opština u Vojvodini, za koje su iz Novog Sada tražili 147 miliona evra, ne znajući da smo mi opredelili milijardu i 900 miliona", rekao je premijer Vučić nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

"Ulažemo ogroman novac u te objekte. Mi hoćemo da deca u Vojvodini idu u dobre škole", rekao je Vučić.

Premijer je to naveo kao primer politike vlade prema Vojvodini u koju će ubuduće biti uloženo znatno sredstava. Ljudi u Srbiji, kako je naveo, ne znaju da su u Vojvodini posle Beograda najveće plate, ali u Vojvodini je i najveća stopa nezaposlenosti, veća nego na jugu Srbije.

"To je loša stvar, ali sam uveren da ćemo imati uspeha u rešavanju svih pitanja", poručio je Vučić. 

On je istakao da je iz republičkog budžeta već danas prebačeno dva miliona evra za "Ipsilon" krak u Subotici, koji su prethodne vlasti najavljivale godinama, a od rezultata nije bilo ništa.

Prema njegovim rečima, o trošku državnog budžeta biće obnovljena putna infrastruktura u Vojvodini, uključujući i 37 kilometara Fruškogorskog koridora, ali i zdravstvene institucije i ustanove kulture poput Subotičkog pozorišta.

Danas smo dogovorili i da odvojimo četiri miliona evra za zgradu RTV-a, iako sam smatrao da je to preskupo, ali smo prihvatili sugestije da je važno da pokažemo da smo u stanju da obnovimo ono što je srušeno u NATO agresiji, kazao je Vučić.

Dodao je da je na današnjoj zajedničkoj sednici bilo reči i o izgradnji "Banatske magistrale" Novi Sad-Zrenjanin.

Novi Sad će biti jedan od najlepših evropskih gradova

Novi Sad će biti jedan od najlepših evropskih gradova, jer će Vlada Srbije u njega uložiti "ogroman novac", pošto je izabran za jednu od tri Evropske prestonice kulture 2021. godine, rekao je Vučić.

"Danas smo prebacili prvi novac Novom Sadu za uređenje gradskih delova i fasada, u sklopu pripreme da bude Evropska prestonica kulture. Novi Sad će biti jedan od najlepših evropskih gradova, ogroman novac ćemo da uložimo u Novi Sad", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Pokrajinskoj vladi.

Dodao je da će i saobraćajna signalizacija u te svrhe biti promenjena i da će putokazi za Novi Sad biti na više jezika - na "engleskom, francuskom, kineskom i na šta ja znam kojim sve jezicima, to će stručnjaci da odluče", kazao je premijer Srbije.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • BILJANA SMILJANIC

  pre 1030 dana i 3 sata

  Samo pitanje kada ce premijer doci u Novi Sad da razgovara sa gradjanima.

  Oceni komentar:
  0
  0
bez struje novosađani štrand jkp novosadska toplana radosne vesti servisne informacije novi sad jkp lisje servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad novorođenčad Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina gradsko groblje porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija Republički hidrometeorološki zavod javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bebe bez vode Vreme u Srbiji sahrane RHMZ isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" novosadsko porodilište isključenja struje