Vučić za sutra najavio pojeftinjenje goriva

Vučić za sutra najavio pojeftinjenje goriva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da naftni derivati u petak neće poskupeti već će, čak, malo i pojeftiniti.

Dizel će biti jefitniji za 0,42 dinara po litri, a benzinza 0,24 dinara, i tako će biti narednih nedelju dana, kazao je Vučić na TV Pink, u okviru predizbornog programa.

Podsećamo, prema ranije usvojenoj uredbi, sutra u 15 časova biće nova korekcija cena koje reguliše država. Nova uredba na snazi je od prošle nedelje, promene su svakog petka, a država je ograničila cena dizela na NIS-ovim pumpama za poljoprivrednike na 179 dinara za litar.

Predsednik je rekao da ćemo nafte i hrane imati dovoljno, te da nema potrebe da se pravi panika i da ljudi brinu.

Ipak, istakao je da će u određenim delovima sveta nedostajati hrane i da je količina žitarica manja nego što je potražnja za njima. Dodao je da u ovom trenutku imamo ogromne zahteve za hranom, najviše iz Italije, a da nam pšenicu i kukuruz traže i iz Albanije, Crne Gore i iz drugih zemalja.

Inače, danas je Vlada Srbije saopštila da će, pored točenja dizela po ograničenim cenama u rezervoar, privredni subjekti moći da doliju još 60 litara u kanister, kao i da je zabranjen izvoz rafinisanoig suncokretovog ulja.

Vlada Srbije dozvolila točenje goriva po ograničenim cenama i u kanistere do 60 litara

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan