VUČIĆ: Zdravstveni radnici do idućeg petka dobijaju po 10.000 dinara, povećanje plata od 1. januara

VUČIĆ: Zdravstveni radnici do idućeg petka dobijaju po 10.000 dinara, povećanje plata od 1. januara

Pomoć od po 10.000 dinara za zdravstvene radnike će biti na njihovim računima najkasnije do idućeg petka, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

On je istakao je da će plate zdravstvenim radnicima biti povećane za pet odsto od 1. januara,  da je novac pripremljen i da je doneta odluka vlade i RFZO.

To je oko 12 miliona evra, ogroman novac je u pitanju, odnsono 1,3 milijarde dinara. Taj novac biće uplaćen do petka – objasnio je predsednik.

Vučić je kazao da je Ministarstvo zdravlja obavilo svoj posao, ali druga ministarstva kao što su MUP, vojska, Ministarstvo pravde, rada, još nisu dostavili svoje zaključke, pa kada oni budu dostavili, svi zaposleni u zdravstvu dobiće taj novac.

Takođe je najavio da će od 1. januara biti povećane plate medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve ostale zaposlene u javnom sektoru povećanje će biti 3,5 procenata, "odnosno pet odsto od 1. aprila", objasnio je.

Za povećanje plata, tvrdi, biće dobijena saglasnost MMF-a, i to neće biti razbacivanje, niti bacanje novca, odnosno neće ugroziti stopu javnog duga, već će sve biti pod apsolutnom kontrolom.

Vučić je ukazao da je to povećanje od po 27 evra ako je prosečna plata sada na 510 evra.

Predsednik je kazao da je to izvanredan uspeh, na veliku radost ljudima kao što su policajci, vojnici, socijalni radnici, zaposleni u javnoj upravi, rudari...

Izrazio je nadu da će privatni sektor imati snage da to ne samo prati, već bude ispred.

Veoma bi loše bilo da javni sektor bude ispred privatnog, jer će onda svi želeti da pobegnu u javni sektor, a to bi bila katastrofa za zemlju – ukazao je Vučić. Istakao je da ovo povećanje predstavlja ujedno podsticanje privatnog sektora i zahvalnost vojnicima i zdravstvenim radnicima za dobro obavljen posao.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Konsterniran sumom!

  pre 68 dana i 19 sati

  Očekuju se masovna, prigodna slavlja svih medicinara Srbije. Kao mali znak pažnje, očekuje se da će medicinari donirati od toga po 1000 dinara Predsedniku, za gradnju preko potrebnih stadiona, koje je najavio.
  Ugostitelji trljaju ruke, jer se očekuje da će medicinari trošiti taj novac.
  Zabeležena su prva podizanja stambenih krdita po banakam, kao i kupovine automobila
  od ovog novca.
  Očekuju se čestitke od strane Kosmičkog Saveza Srbiji, zbog nesumnjivog ekonomskog rasta i vrtoglavog porasta BDP u Srbiji, kao prvoj zemlji na Zemlji.
  Svoje skromne čestitke uputili su i Miki Maus, paja Patak, Šilja i Baja Patak.
  (nakon najnovijeg prijateljstva koje je inicirao lično Predsednik, a naš najnoviji veeeeliki prijatelj amerika oberučke prihvatila)
  Nakon izgradnje stadiona, preko potrebnih, bar kako nam Udruženej Kladioničara Srbije to saopštava, očekuje se porast pacijenata - a time i nove nagrade za medicinare!
  Šuška se, da će to biti putovanja u Grčku, u specijalnom aranžmanu pomoći Srbije Grčkoj.
  Nesumnjivo, Srbija napreduje sve većim koracima, napredno pravo u.....

  Oceni komentar:
  0
  19