Vulin: MUP će nastaviti borbu protiv svih koji bi da uništavaju prirodne resurse

Vulin: MUP će nastaviti borbu protiv svih koji bi da uništavaju prirodne resurse

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas na Međunarodnom sajmu lova i ribolova, koji se održava u Novom Sadu, da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u proteklih godinu i po dana dalo poseban akcenat borbi za zaštitu i očuvanje životne sredine, te da je u tom cilju osnovana i Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine, navodi se u saopštenju.

Pripadnici naše Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine su u periodu od prvog januara do danas podneli ukupno 442 krivične prijave za izvršeno 451 krivično delo protiv životne sredine. Od navedenog broja podnetih krivičnih prijava 428 je iz oblasti biodiverziteta. Najveći broj krivičnih prijava odnosi se na nezakonit lov, nezakonit ribolov, šumsku krađu, pustošenje šuma, ubijanje i zlostavljanje životinja, čak 65 podnetih krivičnih prijava, a podnete su i krivične prijave za uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće upornu borbu protiv svih onih koji bi da uništavaju naše prirodne resurse – istakao je resorni ministar.

Vulin, koji je i sam lovac, istakao je da je Lovački savez Srbije partner MUP-u i da su lovci uvek tu kada treba pomoći čoveku ili životinji i da nikada nisu tražili pohvale i zasluge zbog toga zato što su lovci na prvom mestu dobri i čestiti ljudi.

– Hoću još jednom da poručim mojim dragim lovcima da mogu da računaju na svoju državu i da su krivolovci posebno na meti srpske policije. Šume i lovišta neće biti prostor na kome neko može bez ikakve dozvole i reda i u vreme lovostaja da vrši lov na našu divljač i da ugrožavanjem i narušavanjem prirode i nehumanim odnosom prema divljači, ostvaruje profit i zaradu. Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine pojačala je svoj rad i nadzor u svim mestima u Srbiji. Krivolovci su posebno na meti srpske policije – rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i čestitao organizatorima na uspešnoj realizaciji Međunarodnog sajma lova i ribolova u Novom Sadu.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 56 dana i 16 sati

  A Voolin nastavlja borbu sa samim sobom :)

  Oceni komentar:
  0
  1
 • sloba

  pre 54 dana i 16 sati

  Koja "lepota" face i još ministar.
  Za neverovati...
  A zemlja ... Srbija?!?

  Oceni komentar:
  0
  0