Vulin: Od Kovida-19 preminula tri pripadnika Vojske Srbije

Vulin: Od Kovida-19 preminula tri pripadnika Vojske Srbije

Od korona virusa su preminula tri pripadnika Vojske Srbije – dva civilna lica i jedan podoficir, inficirana su 52 pripadnika, a u izolaciji je njih 167, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je, na predstavljanju rezultata Vojske i Ministarstva tokom borbe protiv korona virusa rekao da je bilo ukupno oko 300 inficiranih njihovih pripadnika, a da trenutno niko nije u teškoj situaciji, niti životno ugrožen, ni na respiratoru.

Vulin je istakao da je, za vreme borbe protiv pandemije, vođena "besomučna, potpuno neutemeljena medijska kampanja" protiv privremenih bolnica koje je formirala Vojska i da se ta kampanja vodila namerno i planski, "puštane su lažne vesti, sa željom da se povredi vlast".

Ministar je naveo da je na merama borbe protiv korona virusa dnevno direktno bilo angažovano 1.500 pripadnika Vojske, plus prateće službe – logistika i zdravstvo, a vojska je radila i svoje operativne zadatke. Oni su obezbeđivali i 18 graničnih prelaza, 51 zdravstvenu ustanovu u 24 grada i opštine i 153 ustanove socijalne zaštite u 50 gradova i opština. Takođe su postavili 5.122 kreveta u devet privremenih bolnica, te su u celosti ispunili svoj zadatak, ono što se od njih očekivalo.

Tokom vanrednog stanja Vojska je angažovala 2.200 vozila za te potrebe, koja su prevezla 43.000 osoba i 29.000 tona tereta.

Vulin je ukazao i da je Vojska obezbeđivala 20 prihvatnih i centara za azil migranata, koji su bili u karantinu i da je u tri navrata moralo da bude upotrebljeno vatreno oružje, a pucano je u vazduh i niko nije bio povređen.

Ponosan sam na sve pripadnike Vojske. Procenat bolovanja je nakon proglašenja vanrednog stanja bio manji nego u istom periodu prošle godine. Ponosan sam i na one koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti ostali i preko svoje smene. Niko nije odbio naređenje i pokazao protest – rekao je Vulin. 

On je naglasio i da je više od 80 odsto vojnika na dobrovoljnom služenju roka martovske generacije iskazalo želju da postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije, prenosi N1.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan