Vulin: Oduka o povećanju "minimalca"  do 15. septembra

Vulin: Oduka o povećanju "minimalca" do 15. septembra

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je da će se ubrzo znati koliko će biti povećanje plata i penzija.

Aleksandar Vulin je, gostujući u "Dnevniku" RTS, rekao da će do povećanja plata i penzija doći do kraja godine i to je, kaže, mnogo ranije nego što se očekivalo.

- Kada predsednik Vlade kaže da će biti povećanje plata i penzija – to je tako. Mi smo sada u ovom budžetu omogućili da obezbedimo sredstva da to bude do kraja godine. Vrlo brzo će se znati i koliko će to povećanje biti – rekao je Vulin za nacionalni javni servis.

Kada je reč o povećanju minimalne cene rada, ministar je dodao da do 15. septembra, po zakonu, mora da se donese odluka koja će važiti od 1. januara. Dodaje da minimalac u Srbiji prima oko 350.000 građana.

- Prosečna zarada se povećava i minimalna cena rada se povećava – to je dobra vest za naše građane. Premijer je rekao da smo na osnovu procena spremni da povećamo minimalnu cenu rada, a o tome ćemo razgovarati sa sincikatima i poslodavcima  – napomenuo je Vulin u razgovoru za RTS.

Kako imamo sve zdraviju ekonomiju, kaže ministar rada, tako vršimo povećanja a to, ističe, osete oni koji su najviše doprineli – penzioneri, najsiromašniji...

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad bebe opens 2019 sahrane jkp gradsko groblje novosađani opens distrikt novosadsko porodilište servisne informacije novi sad policija raspored sahrana i ispraćaja Novo naselje izmena režima saobraćaja betanija isključenja struje sahrane novi sad novorođenčad bez vode JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje bez struje novosadska policija horoskop Isključenje struje isključenje vode servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo