Vulin: Uskoro zvanično saopštenje o požaru u Veterniku

Vulin: Uskoro zvanično saopštenje o požaru u Veterniku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je danas da će vrlo brzo javnost biti obaveštena o zaključcima nadležnih inspekcija povodom tragedije koja se dogodila u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

- Ako se utvrdi bilo kakva nepravilnost, neće biti zaštićenih. Ovakva tragedija može da se desi, ali ne može da se ne predupredi i ne može da ne bude kažnjen neko ko je odgovoran, rekao je Aleksandar Vulin.

On je kazao da je i republičkoj i pokrajinskoj inspekciji naloženo da urade sve što je potrebno kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, dodajući da svaki korisnik mora biti zaštićen.

- Ne mogu da komentarišem istragu do kraja, iako sam dobio odgovarajući izveštaj. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko dana izaći sa zvaničnim saopštenjem i pokrenuti sve odgovarajuće postupke koji su u našem sistemu, a naravno ako ima elemenata krivične odgovornosti, to će uraditi MUP i tužilaštvo, istakao je Vulin.

On je napomenuo da Dom u Veterniku nema licencu, te da nije još uvek ispunio uslove pod kojima je ministarstvo daje što, kako je istakao, najbolje govori o tome koliko je proces licenciranja važan i zašto su strogi kriterijumi.

Jedan štićenik Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku stradao je prekjuče u požaru koji je izbio oko 14.30 sati, saopštio je najpre MUP, a potvrdio direktor te ustanove Zoran Arbutina.

Arbutina je rekao da je u požaru stradao 22-godišnji štićenik S. T. On nije mogao da iznese detaljnije informacije o uzroku požara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan