WARTBURG 2017: Dečji hor "Čuperak" obradio čuvenu pesmu novosadskih pankera (VIDEO)

WARTBURG 2017: Dečji hor "Čuperak" obradio čuvenu pesmu novosadskih pankera (VIDEO)

Dečiji hor "Čuperak" iz Kikinde i gitarista benda Atheist Rap snimili su zajedno novu verziju najpopularnije pesme iz tzv. automobilske trilogije ovog novosadskog kvarteta.

Vladimir Radusinović Radule u ovom projektu svira gitaru (i recituje u uvodnom delu), a zajedno sa Svetlanom Milić, koja vodi Hor "Čuperak", uradio je novi aranžman za “Wartburg limuzinu“, najveći hit s prvog albuma Atheist Rapa.

- Prezadovoljan sam celokupnom saradnjom sa horom "Čuperak", od početnog kontakta, prvog snimka probe hora, samog snimanja do finalnog miksa. Takođe smo počastvovani izborom pesme i načinom na koji je obrađena - to jeste dečiji hor, ali je pristup svemu istovremeno i ozbiljan i zabavan. Moja uloga je bila da postavim gitarsku podlogu na kojoj će hor doći do izražaja i to je to, ostatak posla je bio u produkciji studija i hora "Čuperak" – rekao je Radule, a prenosi N1.

Dodao je i da su klinci iz hora vredni, talentovani i dobro usmereni što se tiče muzičkih vrednosti koje gaje.

- Ovom prilikom bih još jednom pozdravio i zahvalio se svima na saradnji. Želim im puno zabave u daljem radu, u čiji kvalitet ne sumnjam – poručio je frontmen Atheist Rapa.

 


Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Arpad Balaž. Deci je inače bilo izuzetno zabavno dok su snimali pesmu zajedno sa Raduletom u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi.

Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović, a projekat su u drugoj fazi podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, Hor "Čuperak "i Digimedia PR.

Usput, podsetićemo vas i na originalnu verziju "Wartburg limuzine", uz promotivni spot snimljen 1993. godine za kanal NS Plus, a u režiji Milenka Grgara


DEČIJI HOR "ČUPERAK" osnovan je pre sedam godina u Kikindi, a danas živi i radi u Kikindi, Pančevu i Jagodini. "Čuperci" su izdali dva muzička diska pod naslovima "Hor Čuperak" i "Raspevani brod".

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan