Za četiri dana posuto 1.350 tona soli

Za četiri dana posuto 1.350 tona soli

Po rečima rukovodioca Zimske službe JKP „Put” Gojka Etinskog, ljudstvo i mehanizacija bez većih poteškoća izvršavaju sve zadatke. Saobraćajnice u gradu su tokom prepodneva preventivno soljene, a pojačane padavine spremno su čekala vozila namenjena za posipanje i čišćenje puteva. Zimska služba je delovala u Ledincima i Petrovaradinu, a ekipe su odlazile na mesta odakle su stizali pozivi građana, kada je trebalo omogućiti prilaz kolima Hitne pomoći.

- Nezgodno je kada je na putevima sneg visine centimetar - dva jer postoji rizik od lomljenja noža, što bi nam kasnije, prilikom većih padavina, stvorilo daleko veće poteškoće - kaže Etinski.

Etinski ističe da je temperatura vazduha i tla bila izjednačena, što je u znatnoj meri olakšalo rad službe.

- Problem može stvoriti jak vetar. Kada krenu nanosi, obično najviše posla imamo oko Stepanovićeva i Kovilja. Zato se trudimo da pratimo situaciju i spremno odgovorimo svim izazovima - veli Etinski.

Novi punkt sa solju postavljen je u Sremskoj Kamenici kod pijace.

- Dve ekipe stalno se smenjuju, tako da su sve saobraćajnice prohodne. Od 1. januara smo bacili po putevima 1. 350 tona soli, 14. 000 litara magnezijuma i 12. 500 litara tečnog rastvora – kaže Etinski, uz napomenu da su autobusi JGSP - a i kamioni „Čistoće” vozili bez zastoja, što je još jedna potvrda da Zimska služba „Puta” za sada uspešno odgovara svim zadacima.

Što se Zimske službe „Gradskog zelenila” tiče, više od 100 radnika je od 4 do 10 časova čistilo sneg i posipalo so na više od dvadeset lokacija u gradu i prigradskim naseljima.

U popodnevnim satima na redu je bio drugi krug čišćenja snega, a angažovan je bio približno isti broj radnika, uz kompletnu novu mehanizaciju preduzeća, nabavljenu prethodne godine. Reč je o „kubotama” kojima je čišćen sneg na Keju žrtava racije i Beogradskom keju, kao i na nekoliko bulevara, autobuskim stajalištima, trgovima, stazama u parkovima i oko njih, pešačkim prilazima mostovima, stepeništima i glavnom platou na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan