Za četvrtak najavljena akcija suzbijanja komaraca oko kanala

Za četvrtak najavljena akcija suzbijanja komaraca oko kanala

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine 2. avgusta nastavlja centralizovanu akciju suzbijanja larvi komaraca na teritoriji Vojvodine, za koju je obezbeđeno dodatnih 100 miliona dinara.

U koordinisanoj akciji koju Sekretarijat sprovodi sa Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut“, utvrđeno je da je neophodno sprovesti dodatne mere radi sprečavanja širenja groznice zapadnog Nila, tako da će se na teritoriji AP Vojvodine dodatno tretirati 29.700 hektara vodene površine.

Aktivnosti su posebno usmerene na područja lokalnih samouprava na teritoriji Južnog Banata i Južne Bačke, jer su tu registrovani slučajevi obolevanja od groznice zapadnog Nila, navodi se u saopštenju.

U četvrtak 2. avgusta tretiraće se hemijskim sredstvima kanalska mreža oko sledećih lokalnih samouprava: Novi Sad, Bačka Palanka, Bač i Bački Petrovac.

Nakon toga, tretmani će se nastaviti u Južnom Banatu, u lokalnim samoupravama Kovin, Opovo, Vršac i Bela Crkva, a u nastavku akcije i na drugim područjima koja su utvrđena kao potencijalna žarišta.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan