Za Dan primirja Novosađani odabrali da otputuju u Mađarsku, Tursku i Austriju

Za Dan primirja Novosađani odabrali da otputuju u Mađarsku, Tursku i Austriju

Novosađani koji imaju slobodne dane i mogućnost da putuju, tokom Dana primirja najčešće su birali aražmane u Mađarskoj, Austriji i Turskoj, kažu u novosadskim turističkim agencijama.

Najviše aražmana u Turističkoj agenciji "Maestral" rasprodato je za Mađarsku i reč je o jednodnevnim izletima koji podrazumevaju prevoz i uslugu vodiča, a dostupni su po ceni od 1.500 do 2.000 dinara, piše Dnevnik.rs.

Putovanje u Istanbul avionom košta 240 evra. U cenu su; pored prevoza; uključena i tri noćenja s doručkom. Odlazak u Beč autobusom košta od 105 do 110, a u Istanbul 79 evra. Slična je ponuda kao i prethodna i uključuje tri noćenja – kaže Nataša Malobović iz turističke agencije "Maestral".

U turističkoj agenciji "Lider travel" kažu da su najprodavaniji aražmani za Dan primirja u Istanbulu, Budimpešti, Bosni i Hercegovini. Najviše su birane ove destinacije zbog mera u vezi sa pandemijom.

Tri noćenja sa doručkom i prevozom u Istanbulu košta 99 evra i 115. Dva noćenja s doručkom u Budimpšeti koštaju 89 evra, a u Sarajevu i Trebinju od 45 do 69 evra – kazao je Nebojša Stević iz "Lider travela".

Ovde je u ponudi aražman za Novu godinu u Egiptu po ceni od 650 evra koji obuhvata sve - prevoz, hranu smeštaj... Međutim, nakon Nove godine dolazak u Egipat košta bar za 200 evra manje.

Nova godina u Istanbulu košta 119 evra, a u Beču od 75 do 179 evra, u zavisnosti od broja noćenja. Nova godina u Atini košta 129 evra.

Ranijih godina, kako kažu u "Maestralu", bilo je najviše interesovanja za doček Nove godine u Italiji, a sada su rezervisani aražmani u Mađarskoj, Sloveniji, Grčkoj, Turskoj, Bosni i Hercegovini.

Nova godina u Solunu košta 119, a u Atini 169, dok je u Ljubljani 129 evra, u Sarajevu 89 i u Trebinju 99. Uglavnom je reč o prevozu, smeštaju noćenju i doručku – pojašnjava Nataša Malobović.

Zimovanje je takođe aktuelno, a Novosađani najviše, kako kažu u ovoj agenciji, vole da skijaju na Kopaoniku, koji je, ujedno, i najskuplji. Pored toga, često za odmor tokom zimskih meseci sugrađani biraju Zlatibor i Jahorinu. Kada je reč o klijentima, naša sagovornica kaže da nema pravila, da su ovde uglavnom stalne mušterije koje godinama putuju posredstvom ove agencije, piše portal Dnevnik.rs.

Korona je, kažu u turističkim agencijama, uticala na poslovanje, a iako interesovanja ima, problem je u tome što još uvek ima onih koji se nisu vakcinisali niti ispunjavaju uslove koji su potrebni da bi ušli u neku od ponuđenih destinacija.

U odnosu na prošlu godinu je svakako bolje, jer tada ništa nismo radili. Ipak, u odnosu na 2019. godinu, poslovanje je smanjeno za 50 odsto – kaže Nataša Malobović.

Aražmani za letovanje već u ponudi

Novosađani se, kako kažu u turstičkim agencijama, interesuju za letovanje, jer su aražmani u ponudi. Deset dana sa prevozom u Grčkoj u maju je od 80 evra pa naviše, jul od 250 do 350, a septembar 110 evra. Ima i onih koji su već platili letnji odmor za 2022. jer, kako kažu, tako najviše uštede.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan