ZA DEČJI OSMEH: U toku prijave za humanitarni kros u Sremskoj Kamenici

ZA DEČJI OSMEH: U toku prijave za humanitarni kros u Sremskoj Kamenici

Atletska trka pod nazivom “4.VPŠ Novosadski kros - za dečji osmeh”, održaće se u nedelju 12. marta u parku u Sremskoj Kamenici, u organizaciji atletičara Gorana Vendlenera, a u saradnji sa Orijentiring atletskim klubom “Novi Sad”.

Ova sportska manifestacija se održava redovno već četiri godine. Humanitarnog je karaktera i ove godine se sredstva prikupljaju za decu bez roditeljskog staranja. Trka okuplja trkače profesionalce i rekreativce iz cele zemlje, ali pored njih dolaze i ljubitelji prirode i ostali sportisti.

Start krosa će biti kod ulaza u park pored Dečjeg sela, gde je ujedno i cilj, a trka će ići kroz Kamenički park. Predviđeno je održavanje više trka. Glavna će biti na 10.5 kilometara, a trka za sve na 4.5 kilometara. Za decu do sedam godina organizovana je trka na 100 metara, za osnovce do četvrtog razreda trka do 400 metara, a za osnovce do osmog razreda trka na 800 metara.


Otvaranje prijavnog centra predviđeno je za 9 časova, dok će učesnici svoje brojeve moći podići najkasnije do 10.45 sati. Start glavne trke je predviđen za 11 sati. Pravo učešća na atletskoj trci “4.VPŠ Novosadski kros - za dečji osmeh”, imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti. Cena startnine je 600 dinara po takmičaru, dok je za decu 300 dinara.

Prijave za trku na 10,5 i 4,5 kilometara idu isključivo putem sajta, a za decu  preko mejla . Krajnji rok za prijave je 8. mart do podne. 

Detaljnije informacije se mogu dobiti na Fejsbuk stranici događaja.

Kros će otvoriti Goran Bajšanski svetski prvak u savateu i predsednik Udruženja građana “Novi Sad”, a medalje će deliti poznata atletičarka Mirjana Lisica

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje jp sportski i poslovni centar vojvodina vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod epidemija gripa servisne informacije novi sad zdravlje jkp novosadska toplana bez grejanja betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani novosadsko porodilište isključenje grejanja vremenska prognoza novi sad Vreme u Novom Sadu novi sad bez vode novosadska policija Isključenje struje elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Srbiji isključenje vode bez struje Spens bebe JKP Vodovod i kanalizacija