ZA DEČJI OSMEH: U toku prijave za humanitarni kros u Sremskoj Kamenici

ZA DEČJI OSMEH: U toku prijave za humanitarni kros u Sremskoj Kamenici

Atletska trka pod nazivom “4.VPŠ Novosadski kros - za dečji osmeh”, održaće se u nedelju 12. marta u parku u Sremskoj Kamenici, u organizaciji atletičara Gorana Vendlenera, a u saradnji sa Orijentiring atletskim klubom “Novi Sad”.

Ova sportska manifestacija se održava redovno već četiri godine. Humanitarnog je karaktera i ove godine se sredstva prikupljaju za decu bez roditeljskog staranja. Trka okuplja trkače profesionalce i rekreativce iz cele zemlje, ali pored njih dolaze i ljubitelji prirode i ostali sportisti.

Start krosa će biti kod ulaza u park pored Dečjeg sela, gde je ujedno i cilj, a trka će ići kroz Kamenički park. Predviđeno je održavanje više trka. Glavna će biti na 10.5 kilometara, a trka za sve na 4.5 kilometara. Za decu do sedam godina organizovana je trka na 100 metara, za osnovce do četvrtog razreda trka do 400 metara, a za osnovce do osmog razreda trka na 800 metara.


Otvaranje prijavnog centra predviđeno je za 9 časova, dok će učesnici svoje brojeve moći podići najkasnije do 10.45 sati. Start glavne trke je predviđen za 11 sati. Pravo učešća na atletskoj trci “4.VPŠ Novosadski kros - za dečji osmeh”, imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti. Cena startnine je 600 dinara po takmičaru, dok je za decu 300 dinara.

Prijave za trku na 10,5 i 4,5 kilometara idu isključivo putem sajta, a za decu  preko mejla . Krajnji rok za prijave je 8. mart do podne. 

Detaljnije informacije se mogu dobiti na Fejsbuk stranici događaja.

Kros će otvoriti Goran Bajšanski svetski prvak u savateu i predsednik Udruženja građana “Novi Sad”, a medalje će deliti poznata atletičarka Mirjana Lisica

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad novorođenčad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Spens gradsko groblje isključenje vode bebe Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje servisne informacije servisne informacije novi sad Republički hidrometeorološki zavod novosađani novosadsko porodilište elektrovojvodina raspored sahrana novi sad bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo Hitna pomoć bez struje Isključenje struje Vreme u Novom Sadu JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje sahrane vremenska prognoza betanija RHMZ sremski karlovci novi sad