ZA "Krov nad glavom": Nenajavljen pokušaj iseljenja porodice Ninić

ZA "Krov nad glavom": Nenajavljen pokušaj iseljenja porodice Ninić

Združena akcija "Krov nad glavom" iz Novog Sada je objavila da je jutros u 7.45 sati, uz brojnu policijsku i podršku bravara, vatrogasaca i Hitne pomoći, izvršiteljka Jasna Anđelić nenajavljeno pokušala opet da iseli porodicu Ninić iz stana u Ulici Modene broj 1.

- Obijali su, lomili, sekli ulazna vrata, ali, po peti put, nisu uspeli u tome, jer je Slobodanka Ninić pretila da će zapaliti stan, nakon što ga je polila benzinom – javljaju iz Združene akcije.

Dok se dešavao napad na njihov dom, Miroslav Ninić je bio u policijskoj stanici i davao izjavu o krivičnim prijavama koje je porodica podnela protiv izvršiteljke i kupaca stana. Odazvao se pozivu koji je i njemu i supruzi bio upućen 31. jula, istog dana kada je, takođe, izvršiteljka pokušala da ih iseli, ali nije uspela jer je Slobodanka Ninić pretila da će skočiti kroz prozor. Prema njenim rečima, bili su pozvani tada oboje da danas, odvojeno, na 15 minuta razmaka, daju izjave o pokrenutoj krivičnoj prijavi.


Pored toga što mi je zdravlje loše, ne osećam se dobro i moram da mirujem, bila sam i sumnjičava prema ovom pozivu, te ja nisam otišla u policiju. Moje sumnje da je to samo način da nas oboje izvuku iz stana, kako bi oni došli da ga obiju i uđu, su se obistinile. Sva sreća što sam ostala kod kuće. Bilo je vrlo zastrašujuće, ni ne znam kako vrata izgledaju spolja i koja je šteta, jer još uvek ne smem da izađem. Suprug se još uvek nije vratio kući, nakon što je izašao iz policijske stanice, on je praćen – uznemireno  je izjavila Slobodanka Ninić, a prenosi "Krov nad glavom". 

Porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima. Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko. Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra. Jer smatraju da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora. Međutim, to ne odlaže deložaciju jer pravosnažne presude još nema. Porodica Ninić očekuje da će u narednim danima krivične prijave protiv izvršiteljke i kupaca stana napokon doći na red u Privrednom kriminalu. No, isto tako su uvereni da će im izvršiteljka Anđelić, uz podršku policije i ostalih službi dolaziti svakodnevno nenajavljena na vrata. Dane provode u stresu i strahu.   

Naši aktivisti jutros nisu stigli da stanu u odbranu porodice Ninić, Slobodanka se branila sama. Poručujemo javnosti, izvršiteljima i policiji da mi nećemo odustati od borbe za jedini dom ove porodice, i pozivamo građane da stanu uz svoje komšije –  navodi  se u saopštenju "Krova nad glavom".

BEZ SNIMANJA NA GRADILIŠTU: Kako smo ranije najavili, danas je počela izgradnja stanova za bezbednjake u Novom Sadu kom je prisustvovao državni vrh. Aktivisti Združene akcije "Krov nad glavom" su pokušali da uđu na gradilište i postave pitanja predsednici Vlade Ani Brnabić i ministrima o tome gde su stanovi za vojne beskućnike i o tome šta se dešava sa slučajem u kome su pretučena tri novosadska studenta, ali ih je u tome sprečila policija koja im nije ni dozvolila da snimaju događaj. Detaljnije o njihovoj današnjoj akciji, možete pogledati na snimku koji je išao uživo na Fejsbuk stranici ZA "Krov nad glavom". 

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • v

  pre 1274 dana i 5 sati

  Hoću i ja da ne vratim 80.000 eura i nikom ništa

  Oceni komentar:
  0
  0