"Za lepšu i bolju Detelinaru": Oko 150 Detelinaraca čistilo svoj kraj, posebno se istakla deca (FOTO)

"Za lepšu i bolju Detelinaru": Oko 150 Detelinaraca čistilo svoj kraj, posebno se istakla deca (FOTO)

Stanovnici Nove i Stare Detelinare danas su čistili svoj kraj.

Na 12 lokacija više od 150 ljudi zasukalo je rukave da bi im prostor oko zgrada i na dečijim igralištima bio lepši.


Među onima koji su skupljali smeće, ostatke nameštaja i sve što su zatekli na ulicama i travnjacima bilo je i dosta dece. Učestvovali su i najmlađi fudbaleri FK "Novi Sad".


Sve je trajalo oko dva sata, a na svakoj od 12 lokacija skupljeno je po desetak džakova različitog otpada. Organizatori su pripremili rukavice i alat, kao i osveženje za sve učesnike u akciji.


Organizator akcije je bila Fejsbuk grupa "Za lepšu i bolju Detelinaru", koja je u proteklom periodu imala više različitih humanitarnih bazara i drugih akcija za decu kojima je bio potreban novac za lečenje.


Organizatori se nadaju da će svojim primerom podstaći i Novosađane iz drugih delova grada na slične akcije, a svoju narednu planiraju za četiri nedelje.

Oceni vest:
26
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Svetlana Brzak

    pre 1103 dana i 20 sati

    60-tih god. na Radničkom igralištu je postojao bioskop, pijaca je kasnije prva dobila krov, današnji Musa je treći po redu nisam im znala imena ali znam da ih sanitarna nikada nije zatvarala znam ih sve kao divne ljude uvek raspoložen i jedine naše sladoledžije, ako je istinita priča i Janika Balaž je živeo u 2-3 kući iza kafane Kolubara(od Rumenačke ka pijaci), Rumenačke s jedne strane jablanovi ima ih još par a sa druge dudovi i trojka koja je imala okretnicu preko puta Radničkog i sad postoji.

    Oceni komentar:
    1
    7