Za ljubitelje pešačenja: Tri planinarske akcije u nedelju na Fruškoj gori

Za ljubitelje pešačenja: Tri planinarske akcije u nedelju na Fruškoj gori

Svi koji žele da vikend pred novogodišnje praznike provedu aktivno u prirodi, pozvani su da se uključe u akcije koje organizuju novosadska društva "Naftaš" i "Železničar" i alternativna družina "Šipak".

Planinarsko društvo "Naftaš" 24. decembra organizuje jednodnevnu prazničnu planinarsku akciju, a planirana ruta šetnje biće: Paragovo – Iriški venac – Orlovo gnezdo – Paragovo.

Staza je duga oko 14 kilometara i, prema rečima organizatora, prelazi se lagano za 4 do 5 sati pešačenja.

Polazak je u 9.35 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Povratak je predviđen autobusom koji iz Paragova kreće u 15.05 časova ili po dogovoru.

Učesnici i učesnice akcije treba da ponesu hranu i vodu za sopstvene potrebe i da se obuku u skladu sa vremenskim prilikama. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost.

Detaljnije informacije i kontakti vodiča mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji društva.

Planinarsko-smučarsko društvo "Železničar", u okviru redovne akcije "Pešačimo u prirodi", 24. decembra organizuje šetnju od Novog Sada do Popovice.

Okupljanje i polazak je u 9 časova ispred apoteke kod Mosta slobode, a planirana ruta biće: Novi Sad – Sremska Kamenica – Paragovo – Popovica.

Staza je blaga, pogodna za sve učesnike, dužine oko 12 kilometara. Vodič će biti Milorad Novakov. Više informacija o akciji dostupno je na sajtu društva.


Alternativna družina "Šipak"
odlučila je da 24. decembra za ljubitelje prirode organizuje šetnju od Popovice do Paragova.

Polazak je najavljen u 8 časova, redovnom autobuskom linijom broj 74 za Popovicu. Pešačiće se sledećom trasom: Popovica, okretnica – Stari Ledinci – Stari Rakovac – Gradac – Zmajevac – Kraljeva stolica – Gnezdo – Paragovo.

Staza srednje teška, duga oko 23 kilometra.

Povratak je planiran autobusom sa Paragova u 16.35 ili 16.55 časova.

Dodatne informacije mogu se pronaći na Facebook stranici "Šipka".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija sahrane novorođenčad novosađani Novo naselje servisne informacije gradsko groblje novosadsko porodilište štrand policija servisne informacije novi sad isključenja struje bebe lisje Spens raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode elektrovojvodina almaško groblje bez vode opens distrikt sahrane novi sad bez struje Elektrodistribucija Novi Sad opens 2019 JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija raspored sahrana novi sad