Za ljubitelje pešačenja: Tri planinarske akcije u nedelju na Fruškoj gori

Za ljubitelje pešačenja: Tri planinarske akcije u nedelju na Fruškoj gori

Svi koji žele da vikend pred novogodišnje praznike provedu aktivno u prirodi, pozvani su da se uključe u akcije koje organizuju novosadska društva "Naftaš" i "Železničar" i alternativna družina "Šipak".

Planinarsko društvo "Naftaš" 24. decembra organizuje jednodnevnu prazničnu planinarsku akciju, a planirana ruta šetnje biće: Paragovo – Iriški venac – Orlovo gnezdo – Paragovo.

Staza je duga oko 14 kilometara i, prema rečima organizatora, prelazi se lagano za 4 do 5 sati pešačenja.

Polazak je u 9.35 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Povratak je predviđen autobusom koji iz Paragova kreće u 15.05 časova ili po dogovoru.

Učesnici i učesnice akcije treba da ponesu hranu i vodu za sopstvene potrebe i da se obuku u skladu sa vremenskim prilikama. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost.

Detaljnije informacije i kontakti vodiča mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji društva.

Planinarsko-smučarsko društvo "Železničar", u okviru redovne akcije "Pešačimo u prirodi", 24. decembra organizuje šetnju od Novog Sada do Popovice.

Okupljanje i polazak je u 9 časova ispred apoteke kod Mosta slobode, a planirana ruta biće: Novi Sad – Sremska Kamenica – Paragovo – Popovica.

Staza je blaga, pogodna za sve učesnike, dužine oko 12 kilometara. Vodič će biti Milorad Novakov. Više informacija o akciji dostupno je na sajtu društva.


Alternativna družina "Šipak"
odlučila je da 24. decembra za ljubitelje prirode organizuje šetnju od Popovice do Paragova.

Polazak je najavljen u 8 časova, redovnom autobuskom linijom broj 74 za Popovicu. Pešačiće se sledećom trasom: Popovica, okretnica – Stari Ledinci – Stari Rakovac – Gradac – Zmajevac – Kraljeva stolica – Gnezdo – Paragovo.

Staza srednje teška, duga oko 23 kilometra.

Povratak je planiran autobusom sa Paragova u 16.35 ili 16.55 časova.

Dodatne informacije mogu se pronaći na Facebook stranici "Šipka".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu gradsko groblje štrand policija raspored sahrana novi sad Vreme u Srbiji bez vode Isključenje struje Futog RHMZ javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenja struje isključenje vode sremska kamenica klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija elektrovojvodina bebe servisne informacije novorođenčad servisne informacije novi sad bez struje novosađani vremenska prognoza novi sad matičar