Za Luku Novi Sad zainteresovane i firme iz Nemačke, Slovačke, SAD...

Za Luku Novi Sad zainteresovane i firme iz Nemačke, Slovačke, SAD...

Pismo o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad do sada je poslalo ukupno 12 firmi i pojedinaca.

Kako piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), pisma su stigla od pojedinaca i firmi iz Srbije: "Novi Trading NS" iz Zmajeva kod Vrbasa, "Vimeksim SRB" iz Novog Sada, "Milšped" d.o.o. iz Krnješevaca, "Konzul" d.o.o. iz Novog Sada, "MK Commerce" biznismena Miodraga Kostića, "Granolist" d.o.o. iz Novog Sada, kao i "Navihor" d.o.o. iz Zuca, i Miloš Paunović iz Kovina.

Takođe, zainteresovani su i stranci, od "Rhenus SE & CO KG" iz Nemačke, preko "Largo SA" iz Slovačke, "P&O Ports" iz Dubajia, do američke kompanije "Valona group corporation".

Kako piše "VOICE", kao predloženi model privatizacije najviše kompanija ponudilo je prodaju kapitala (7 firmi), zatim strateško partnerstvo putem dokapitalizacije (5), otkup imovine Luke (2), a samo jedna je predložila strateško partnerstvo putem osnivanja novog privrednog subjekta.

Luka Novi Sad je jedina preostala luka u većinskom vlasništvu države. Fima ima 155 zaposlenih i prošle godine uplatila je u družavni budžet skoro 50.000 evra na ime dividende zbog uspešnog poslovanja.

Kako je ranije najavljivano, novi vlasnik Luke biće samo vlasnik biznisa, ali ne i zemlje i infrastrukture, koji će ostati u vlasništvu države.

Luka Novi Sad pretovara oko milion tona robe godišnje.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradsko groblje servisne informacije sahrane novi sad servisne informacije novi sad hrana raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište OK Vojvodina opens 2019 Spens almaško groblje opens distrikt havarija na vodovodu raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad betanija vremenska prognoza sahrane radosne vesti novorođenčad elektrovojvodina bez struje groblje jkp lisje isključenja struje lisje bebe štrand bez vode