Za mapiranje lokacija ambrozije u Novom Sadu izdvojeno 1,4 miliona dinara

Za mapiranje lokacija ambrozije u Novom Sadu izdvojeno 1,4 miliona dinara

Poljoprivredni i Prirodno-matematički fakultet u narednom periodu će beležiti lokacije u Novom Sadu na kojima je prisutna ambrozija, kao i druge korovske biljke.

Kako "021.rs" prenosi, Grad je njima dodelio ugovor vredan 1,4 miliona dinara za ovaj posao. Oni su i ranije mapirali lokacije prekrivene korovom u Novom Sadu i ovo je treća godina za redom da ova dva fakulteta obavljaju taj posao, jer uglavnom budu i jedini ponuđači. 
 
Od njih se očekuje beleženje terena pod ambrozijom i davanje preporuke za dalji rad. To se odnosi na način tretiranja biljaka (mehaničko ili hemijsko), kao i na određivanje rokova kako bi se sprečilo cvetanje korova. Takođe, moraće i da naprave GPS snimke lokacija.
 
Prema podacima Laboratorije za palinologiju, koncentracija polena ambrozije u vazduhu u Novom Sadu je ovih dana umereno visoka. U međuvremenu, na terenu su radnici Gradskog zelenila koji uništavaju ambroziju na 9,5 miliona kvadratnih metara.
 
- Do sada je ukupno urađeno 3,41 milion kvadratnih metara, od toga oko 94 odsto košenjem, a ostatak hemijskim sredstvima. Trenutno se radi na 624.000 metara kvadratnih korovskih površina i to na Novom naselju, Pejićevim salašima, u Veterniku, Šangaju, Kovilju, Kisaču, Begeču i Sremskoj Kamenici navode u "Gradskom zelenilu" za "021.rs" dodajući da ove godine nisu angažovali podizvođače za ovaj posao. 
 
Grad je ove godine, u junu, već bio dodelio jedan ugovor za isti posao mapiranja korova PMF-u i Poljoprivrednom fakultetu, s tim što su tada morali da mapiraju 9,5 miliona kvadratnih metara za 2,5 miliona dinara. Ovog puta će mapirati nešto više od pet miliona kvadratnih metara.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje Vreme u Srbiji isključenja struje havarija JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad horoskopski znaci krađa štrand novosadska policija novosađani izgradnja žeželjevog mosta vremenska prognoza RHMZ elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad kineska četvrt bebe novorođenčad izmena režima saobraćaja žeželjev most Novo naselje jkp novosadska toplana vreme danas novosadsko porodilište horoskop Hitna pomoć bez struje betanija JGSP "Novi Sad"