Za mapiranje lokacija ambrozije u Novom Sadu izdvojeno 1,4 miliona dinara

Za mapiranje lokacija ambrozije u Novom Sadu izdvojeno 1,4 miliona dinara

Poljoprivredni i Prirodno-matematički fakultet u narednom periodu će beležiti lokacije u Novom Sadu na kojima je prisutna ambrozija, kao i druge korovske biljke.

Kako "021.rs" prenosi, Grad je njima dodelio ugovor vredan 1,4 miliona dinara za ovaj posao. Oni su i ranije mapirali lokacije prekrivene korovom u Novom Sadu i ovo je treća godina za redom da ova dva fakulteta obavljaju taj posao, jer uglavnom budu i jedini ponuđači. 
 
Od njih se očekuje beleženje terena pod ambrozijom i davanje preporuke za dalji rad. To se odnosi na način tretiranja biljaka (mehaničko ili hemijsko), kao i na određivanje rokova kako bi se sprečilo cvetanje korova. Takođe, moraće i da naprave GPS snimke lokacija.
 
Prema podacima Laboratorije za palinologiju, koncentracija polena ambrozije u vazduhu u Novom Sadu je ovih dana umereno visoka. U međuvremenu, na terenu su radnici Gradskog zelenila koji uništavaju ambroziju na 9,5 miliona kvadratnih metara.
 
- Do sada je ukupno urađeno 3,41 milion kvadratnih metara, od toga oko 94 odsto košenjem, a ostatak hemijskim sredstvima. Trenutno se radi na 624.000 metara kvadratnih korovskih površina i to na Novom naselju, Pejićevim salašima, u Veterniku, Šangaju, Kovilju, Kisaču, Begeču i Sremskoj Kamenici navode u "Gradskom zelenilu" za "021.rs" dodajući da ove godine nisu angažovali podizvođače za ovaj posao. 
 
Grad je ove godine, u junu, već bio dodelio jedan ugovor za isti posao mapiranja korova PMF-u i Poljoprivrednom fakultetu, s tim što su tada morali da mapiraju 9,5 miliona kvadratnih metara za 2,5 miliona dinara. Ovog puta će mapirati nešto više od pet miliona kvadratnih metara.
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dragomir

  pre 177 dana i 21 sat

  Ne znam koje mapirao a ko unistavao ambroziju,znam da u Veterniku postoje citave plantaze ambrozije i da nije unistena ni jedna jedina stabljika!Kada misle da odrade posao za namenski dobijene pare.Prazne price a alergicni ne mogu da disu!

  Oceni komentar:
  0
  1
hrana havarija betanija novi sad Elektrodistribucija Novi Sad radosne vesti bez vode vremenska prognoza ljubavni horoskop novosađani zdravlje servisna informacija novi sad elektrovojvodina horoskop Srbija Konkurs MUP Srbije saveti klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje horoskopski znaci vodovodna mreža popularna psihologija veternik Vreme u Novom Sadu istraživanje bez struje vremenska prognoza novi sad OK Vojvodina JKP Vodovod i kanalizacija