ZA NEZAPOSLENE: Besplatna obuka za negovatelje starih osoba

ZA NEZAPOSLENE: Besplatna obuka za negovatelje starih osoba

Obuka za žene i muškarce koji će negovati stara lica nedavno je počela, a do kraja godine je u planu da prođe još jedan ciklus koji traje šest nedelja u kontinuitetu.

"Edukativni centar za obuku u profesionalnim i radnim veštinama" edukaciju drži od 2013. godine, a nastala je na osnovu potreba na tržištu i pregleda deficitarnih zanimanja u toku protekle godine. Nakon obuke, sledi praksa u gerontološkim centrima u Vojvodini.

- Cilj obuke je sticanje bazičnih znanja iz oblasti socijalne zaštite i negovateljstva s aspekta funkcionisanja staračkih domaćinstava i osposobljavanje polaznika za samostalno pružanje pomoći i nege članovima staračkih domaćinstava – objašnjava za "Dnevnik" Goran Strajinić iz Centra.

Na obuku se mogu prijaviti svi punoletni radno sposobni građani, s tim što nezaposleni i zavedeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a prijavljeni na teritoriji AP Vojvodine, imaju prednost i za njih je obuka besplatna. Ukoliko žive van Novog Sada, za vreme obuke biće im obezbeđen smeštaj u Edukativnom centru. Кandidati koji su zaposleni a žele da prođu kurs, moraće da plate u skladu s cenovnikom. Centar prima 20 polaznika u okviru jedne grupe, a koji su prošli psihološko testiranje.

- Novosadska filijala NSZ radi psihološku selekciju zainteresovanih kandidata prema kriterijumima i opisu zadataka i ciljeva obuke – kažu za "Dnevnnik" iz Nacionalne službe za zapošljavanje. 

PRIJAVE ZA OBUKU su stalno otvorene i zainteresovani kandidat treba da ode kod svog savetnika za zapošljavanje u Nacionalnoj službi, u "Edukativni centar" (Industrijska 3) ili putem njihovog sajta. Na taj način, zainteresovani ulaze u bazu Centra i dobijaju poziv za neku od narednih grupa, piše "Dnevnik", te dodaje da, nakon završene obuke, polaznici dobijaju sertifikat i dodatak s detaljnim pregledom stečenih znanja i veština.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • dzinguct

  pre 832 dana i 17 sati

  negovatelj znachi menjanje pelena ljudima pred smrt znam o cemu se radi

  ko to radi nek bude spreman na najgore

  Oceni komentar:
  0
  4