ZA NEZAPOSLENE: Besplatna obuka za negovatelje starih osoba

ZA NEZAPOSLENE: Besplatna obuka za negovatelje starih osoba

Obuka za žene i muškarce koji će negovati stara lica nedavno je počela, a do kraja godine je u planu da prođe još jedan ciklus koji traje šest nedelja u kontinuitetu.

"Edukativni centar za obuku u profesionalnim i radnim veštinama" edukaciju drži od 2013. godine, a nastala je na osnovu potreba na tržištu i pregleda deficitarnih zanimanja u toku protekle godine. Nakon obuke, sledi praksa u gerontološkim centrima u Vojvodini.

- Cilj obuke je sticanje bazičnih znanja iz oblasti socijalne zaštite i negovateljstva s aspekta funkcionisanja staračkih domaćinstava i osposobljavanje polaznika za samostalno pružanje pomoći i nege članovima staračkih domaćinstava – objašnjava za "Dnevnik" Goran Strajinić iz Centra.

Na obuku se mogu prijaviti svi punoletni radno sposobni građani, s tim što nezaposleni i zavedeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a prijavljeni na teritoriji AP Vojvodine, imaju prednost i za njih je obuka besplatna. Ukoliko žive van Novog Sada, za vreme obuke biće im obezbeđen smeštaj u Edukativnom centru. Кandidati koji su zaposleni a žele da prođu kurs, moraće da plate u skladu s cenovnikom. Centar prima 20 polaznika u okviru jedne grupe, a koji su prošli psihološko testiranje.

- Novosadska filijala NSZ radi psihološku selekciju zainteresovanih kandidata prema kriterijumima i opisu zadataka i ciljeva obuke – kažu za "Dnevnnik" iz Nacionalne službe za zapošljavanje. 

PRIJAVE ZA OBUKU su stalno otvorene i zainteresovani kandidat treba da ode kod svog savetnika za zapošljavanje u Nacionalnoj službi, u "Edukativni centar" (Industrijska 3) ili putem njihovog sajta. Na taj način, zainteresovani ulaze u bazu Centra i dobijaju poziv za neku od narednih grupa, piše "Dnevnik", te dodaje da, nakon završene obuke, polaznici dobijaju sertifikat i dodatak s detaljnim pregledom stečenih znanja i veština.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • dzinguct

  pre 654 dana i 18 sati

  negovatelj znachi menjanje pelena ljudima pred smrt znam o cemu se radi

  ko to radi nek bude spreman na najgore

  Oceni komentar:
  0
  4
isključenja struje bebe vremenska prognoza novi sad jkp lisje havarija na vodovodu dunav jkp novosadska toplana štrand almaško groblje raspored sahrana novi sad JGSP "Novi Sad" elektrovojvodina porodilište radosne vesti novosadsko porodilište servisne informacije matična knjiga rođenih sahrane betanija gradsko groblje bez struje EPS horoskop novorođenčad servisne informacije novi sad horoskopski znaci RHMZ bez vode novosađani raspored sahrana i ispraćaja