ZA OSNOVCE: Manifestacija "Između dve vatre Novog Sada 2017" u petak na Spensu

ZA OSNOVCE: Manifestacija "Između dve vatre Novog Sada 2017" u petak na Spensu

Sportsko udruženje "Sportisimo" i Udruženje građana "Novi Sad" uputili su javni poziv na prvu veliku sportsku dečiju manifestaciju "Između dve vatre Novog Sada", koja će u petak, 24. marta (10), okupiti oko 800 učenika iz 17 novosadskih osnovnih škola.

Pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, Uprava za Sport i omladinu, obrazovanje i savezom za školski sport grada Novi Sada, manifestacija će biti održana na Centralnom platou SPC "Vojvodina" (plato Vujadina Boškova) ili, u slučaju lošeg vremena, u Maloj sali Spensa.

- Deluje davno, ali u našoj zemlji, međuškolska nadmetanja u slobodnim sportskim disciplinama, bila su odlika svakog vikenda, širom naše zemlje. Razvoj tehnologija i brza svakodnevica, nažalost, decu sa školskih igrališta, zatvorila su pred računare i verujemo da našim naraštajima u budućnosti preti mogućnost da možda nikada ne okuse čari dvorišne igre, nadmetanja u kraju, na lokalnim sportskim terenima, sportski duh i divan osećaj pobede. Upravo zato, nakon nekoliko uspešno realizovanih, manjih lokalnih manifestacija "Između dve vatre" prethodnih godina, ove godine udružili smo hrabrost i naišli na podršku, da u ovom, iznad svega edukativnom smilu, izazovemo sve novosadske škole da nam se pridruže. Optimisti smo da će ovaj projekat prerasti u tradiciju i na tom putu, već za prvu manifestaciju, osmislili smo bogat program druženja, edukovanja i nadmetanja, kao i vredne nagrade najboljima – poručuju organizatori u saopštenju. 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode gradska kuća bez vode JKP Gradsko zelenilo Tribina mladih rođene bebe horoskop isključenja struje Petrovaradin Vreme u Novom Sadu JGSP "Novi Sad" horoskopski znaci novosađani novorođenčad Vreme u Srbiji Republički hidrometeorološki zavod prognoza vremena betanija bebe servisne informacije novi sad porodilje klinika za ginekologiju i akušerstvo RHMZ elektrovojvodina Isključenje struje vremenska prognoza gradonačelnik Miloš Vučević matičar novosadsko porodilište Matica srpska