ZA OSNOVCE: Manifestacija "Između dve vatre Novog Sada 2017" u petak na Spensu

ZA OSNOVCE: Manifestacija "Između dve vatre Novog Sada 2017" u petak na Spensu

Sportsko udruženje "Sportisimo" i Udruženje građana "Novi Sad" uputili su javni poziv na prvu veliku sportsku dečiju manifestaciju "Između dve vatre Novog Sada", koja će u petak, 24. marta (10), okupiti oko 800 učenika iz 17 novosadskih osnovnih škola.

Pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, Uprava za Sport i omladinu, obrazovanje i savezom za školski sport grada Novi Sada, manifestacija će biti održana na Centralnom platou SPC "Vojvodina" (plato Vujadina Boškova) ili, u slučaju lošeg vremena, u Maloj sali Spensa.

- Deluje davno, ali u našoj zemlji, međuškolska nadmetanja u slobodnim sportskim disciplinama, bila su odlika svakog vikenda, širom naše zemlje. Razvoj tehnologija i brza svakodnevica, nažalost, decu sa školskih igrališta, zatvorila su pred računare i verujemo da našim naraštajima u budućnosti preti mogućnost da možda nikada ne okuse čari dvorišne igre, nadmetanja u kraju, na lokalnim sportskim terenima, sportski duh i divan osećaj pobede. Upravo zato, nakon nekoliko uspešno realizovanih, manjih lokalnih manifestacija "Između dve vatre" prethodnih godina, ove godine udružili smo hrabrost i naišli na podršku, da u ovom, iznad svega edukativnom smilu, izazovemo sve novosadske škole da nam se pridruže. Optimisti smo da će ovaj projekat prerasti u tradiciju i na tom putu, već za prvu manifestaciju, osmislili smo bogat program druženja, edukovanja i nadmetanja, kao i vredne nagrade najboljima – poručuju organizatori u saopštenju. 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad novorođenčad štrand zdravlje novosađani Spens gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novi sad Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode Isključenje struje novosadsko porodilište horoskopski znaci bez struje Srbija bebe betanija istraživanje horoskop isključenja struje bez vode Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina jkp novosadska toplana Petrovaradin ljubavni horoskop servisne informacije novi sad RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo Hitna pomoć