Za patrole "čuvara kontejnera" 9,9 miliona dinara

Za patrole "čuvara kontejnera" 9,9 miliona dinara

Tokom prošle godine imali su više od 3.000 intervencija i 45 zajedničkih akcija sa komunalnom policijom i gradskom inspekcijom...

Kako prenosi portal 021.rs, radnici angažovani na obezbeđenju komunalne imovine, takozvani "čuvari kontejnera", obavljaće taj posao u Novom Sadu još najmanje godinu dana.

Ugovor je dodeljen novosadskom preduzeću "Ipon bezbednost", koja je dala zajedničku ponudu sa "Ipon security event" i "G4S Secure Solution". Oni su dostavili ponudu od 9,9 miliona dinara, koju je JKP "Čistoća" prihvatila. 

Kao i prethodnih godina, od radnika koji budu angažovani na ovom poslu očekuje se da osmatraju javne površine na kojima su postavljeni kontejneri, spreče uništavanje metalne konstrukcije podzemnih kontejnera, neovlašćeno podizanje i iznošenje otpada, sprečavanje ispisivanja grafita i lepljenja plakata po kontejnerima, gašenje vidljivih početnih požara, reagovanje na primećene sumnjive predmete pored mesta za odlaganje smeća, ali i na sumnjiva lica. 

Čuvari će gradskim ulicama patrolirati 24 sata dnevno, u dve patrole sa po dva člana. Oni moraju da budu u konstantnom kontaktu sa svojim operativnim centrom, komunalnom policijom, Hitnom pomoći, vatrogascima, policijom. 

Gradska čistoća je tokom 2017. i 2018. godine sa kompanijama "Ipon Security" i "G4S Secure Solutions", sklopila dva ugovora ukupne vrednosti 17,8 miliona dinara sa PDV-om. Građani će za tri godine ove usluge u Novom Sadu platiti gotovo 29 miliona dinara.

JKP "Čistoća" je u nekoliko navrata ukazivala da je zadovoljna poslom koji obavljaju radnici obezbeđenja na čuvanju komunalne opreme, poručivajući da njihovo angažovanje daje rezultate i da su oštećenja smanjena, prenosi portal 021.rs.

Oni su tokom prošle godine imali više od 3.000 zabeleženih intervencija o čemu je i naš portal pisao, a organizovano je i 45 zajedničkih akcija sa komunalnom policijom i gradskom inspekcijom.

Kompletan tekst može se pronaći na portalu 021.rs.

Oceni vest:
1
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan