Za pet dana petoro mladih preminulo u kovid bolnici u Batajnici

Za pet dana petoro mladih preminulo u kovid bolnici u Batajnici

Direktorka ove kovid bolnice Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da su svih petoro bili nevakcinisani, da je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolesti.

Adžić Vukičević je za Tanjug rekla da je situacija u bolnici veoma teška i zabrinjavajuća, navodeći da sada u toj zdravstvenoj ustanovi, u odnosu na početak leta, ima čak do 20 puta više bolesnika.

U bolnici ima više od 800 ljudi, 86 je u jedinicama intenzivne nege, od kojih je 60 intubirano i nalaze se u najtežem mogućem kliničkom stanju – kazala je ona.

Dodala je da su ostali pacijenti u jedinicama poluintenzivnog lečenja, na kojima je nešto manje od 10 odsto vakcinisanih.

Tatjana Adžić Vukičević je naglasila da se svi vakcinisani oporave i imaju znatno lakše kliničke slike.

Ona zaključuje da je povećan broj zaraženih kovidom verovatno posledica okupljanja i proslava, a da su to pacijenti koji su boravili kod kuće u jako teškom kliničkom stanju i sa visokom temperaturom, a nisu se javili na vreme lekaru.

Dodaje da je i stopa smrtnosti sada dva puta veća u odnosu na prethodne talase, navodeći da je to posledica novog delta soja i slabijeg odziva za vakcinaciju.

Navela je i da gotovo da nema praznih postelja i da kovid bolnica u Batajnici ima i jednu porodilju i tri trudnice.

Kaže i da u toj zdravstvenoj ustanovi nema pacijenata koji su već preležali korona virus.

Oceni vest:
2
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan