Za projekat mosta u produžetku Bulevara Evrope 24,6 miliona dinara

Za projekat mosta u produžetku Bulevara Evrope 24,6 miliona dinara

Poslednja, peta etapa ove saobraćajnice jedan je od preduslova za unapređenje ulične mreže u gradu...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je 14. januara donela odluku da posao izrade generalnog projekta s prethodnom studijom opravdanosti novog mosta preko Dunava, u produžetku Bulevara Evrope,  poveri firmi "DB inženjering" iz Beograda. Vrednost posla je 24,6 miliona dinara, s PDV-om.

Nosilac posla će, nakon dobijanja lokacijskih uslova, imati 140 kalendarskih dana da završi tehničku dokumentaciju, zajedno s preduzećima "MHM projekt” iz Novog Sada, "Geom” iz Beograda, kao i "Gradis biroom za projektovanje” i "Ponting inženjerskim biroom” iz Maribora.

Projektant će imati obavezu da pribavi uslove od Ministarstv odbrane i Vojske Srbije, kao i od Direkcije za vodne puteve, pošto će trasa planiranog mosta polaziti između kasarni.

Plan generalne regulacije priobalja na levoj obali Dunava u Novom Sadu, čija je izrada u toku, predviđa i nove saobraćajnice koje će povezati Ribarsko ostrvo i Kameničku adu, a na tom području direktan pristup novom mostu planiran je samo za bicikliste i pešake, piše "Dnevnik".

Po planskoj dokumentaciji, novi most između Šodroša i Sremske Kamenice, u produžetku Bulevara Evrope predviđen je za kretanje motornih vozila, autobusa, za teretni saobraćaj, ali i za pešake i bicikliste.

Realizacija poslednje, pete etape Bulevara Evrope, na deonici od Bulevara patrijarha Pavla i novog mosta, do planirane raskrsnice Karađorđeve ulice s državnim putem IIA-119 (Hrvatska – Beočin – Sremska Kamenica), jedan je od preduslova za unapređenje ulične mreže u gradu. Izgradnjom novog putnog pravca, odnosno zapadne obilaznice oko Novog Sada, stvorili bi se uslovi za punu funkcionalnost Bulevara Evrope, koji će se, kada peta faza bude završena, protezati od auto-puta Beograd–Subotica na severu do Limana 4 na jugu.

Okolne pristupne saobraćajnice most će povezati s planiranim nastavcima Bulevara despota Stefana, ulicama 1300 kaplara i Sime Matavulja, kao i Ribarskim ostrvom i Kameničkom adom.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
5
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadska policija izmena režima saobraćaja elektrovojvodina servisne informacije Isključenje struje matičar novi sad bez vode javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad betanija bez struje sahrane novi sad Spens JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana isključenje vode jkp lisje klisa isključenja struje novosadsko porodilište horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad novosađani JGSP "Novi Sad" bebe novorođenčad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskopski znaci