Za sedam hiljada evra sanirana oštećenja na zgradi Skupštine Vojvodine

Za sedam hiljada evra sanirana oštećenja na zgradi Skupštine Vojvodine

Radovi na sanaciji oštećenja dela zgrade Skupštine Vojvodine, nastalog usled izgradnje javne garaže u neposrednoj blizini, završeni su za 12 dana, saopštili su danas iz Pokrajinske vlade. Posao je bio vredan nešto manje od 850.000 dinara, a finansirao ga je, kako dodaju, investitor izgradnje javne garaže – "Garaža Banovina".

Nakon što je u decembru 2022. godine Fakultet tehničkih nauka - Departman za građevinarstvo i geodeziju, izradio Elaborat o nastaloj šteti i merama sanacije, nadležna Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa zaključila je sa investitorom ugovor o sanaciji oštećenja.

Izvedeni su sledeći radovi: čišćenje dilatacija, uklanjanje maltera, formiranje novih dilatacija, završna obrada zidova, ugradnja odgovarajućih lajsni, bojenje zidova i popravka lifta.

Istovremeno, nadležni iz Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa nastaviće sa aktivnostima na praćenju stanja zgrade tokom radova na izgradnji garaže i preduzimaće mere na zaštiti objekta sa stručnom podrškom Fakulteta tehničkih nauka.

Podsetimo, početkom novembra prošle godine, građevinska inspekcija zabranila je korišćenje dela zgrade Skupštine Vojvodine zbog pucanja zidova i drugih oštećenja.

Garažu gradi preduzeće "Javne garaže", u vlasništvu "Inobačke" i "Best in Parking - Holding", koje je 2020, nakon konkursa, potpisalo koncesiju na 40 godina sa Gradom Novim Sadom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan