Za vakcinaciju putem eUprave prijavljeno 1,36 miliona građana, ministarka kaže da nije dovoljno

Za vakcinaciju putem eUprave prijavljeno 1,36 miliona građana, ministarka kaže da nije dovoljno

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da se za vakcinaciju preko portala eUprava do sada prijavilo 1,36 miliona građana.

Obradović, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, ocenila je za RTS da to nije dovoljno i da je neophodno da se više građana prijavi tim putem za vakcinaciju.

Prijavom preko eUprave stvara se između ostalog, bolja evidencija koju vrstu vakcina poslati u određene gradove – rekla je Obradović.

Dodala je i da su mobilni timovi obišli 124 romska naselja u 29 lokalnih samouprava kako bi prijavili stanovnike tih nestandardnih naselja za vakcinaciju.

Nismo zaboravili ni beskućnike i tek će se po završetku ove zdravstvene krize videti koliko smo vodili računa o svim građanima, posebno o marginaliovanim grupama – istakla je ona.

Govoreći o vakcinaciji i kako doći do najudaljenijih sela, ministarka kaže da su krenuli od ovog vikenda da se u gradovima vakcinišu ljudi koji nemaju zakazane termine, a stariji su od 60 godina, ističući da su za sve one koji se nisu prijavili otvoreni punktovi bez termina.

Da vakcinišemo najstariju polulaciju, važno je da u urbanim i naseljenijim ruralnim naseljima vakcinišemo, dvoje starih koji žive u planinskom zaseoku nisu toliko izloženi koroni, ali u gušće naseljenim i urbanim delovima da imamo što više vakcinisanih – rekla je ministarka.

Imamo 50 procenata ukupno vakcinisamog stanovništva koje je starije od 60 godina. Sugestije iz gradova - svi gradonačelnici su se uključili, promovišu temu, možete da se vakcinišete, nikoga ne vraćamo sa mesta za vakcinaciju – istakla je Obradović.

Nedimović pozvao poljoprivrednike da se vakcinišu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović pozvao je danas sve poljoprivrednike da se vakcinišu.

On je istakao da je to jedini način da se zaštiti zdravlje stanovništva i ostvari poljoprivredna proizvodnja kao prošle godine.

Moramo da narednih dana ozbiljno "poradimo" na vakcinisanju seoskog stanovništva, da nam ne ostanu neki "džepovi", rekao je Nedimović televiziji Prva.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Oli puta dva

  pre 1169 dana i 21 sat

  U jednom diskontu, gde je vlasnik iz zemlje popularne po krompirićima, možete uzeti kolu od 1.5l i dobijete oranžadu od 1.5l, sve zajedno za 90 dinara, odnosno flaša vas izađe 45 dinara.
  Oli su im puni magacini, oli dele i vakcine kroz piće?

  Oceni komentar:
  0
  0