Zabeležen rast cena nekretnina u Novom Sadu

Zabeležen rast cena nekretnina u Novom Sadu

Cene nekretnina u Srbiji ponovo rastu.

Iako svi pričaju o stabilizaciji, brojke pokazuju drugačije. Stručnjaci tvrde da je u poslednje vreme prodaja drastično usporila, a globalno se tvrdi da do pada cena uskoro neće doći, čak suprotno, poskupljenja su vrlo moguća i očekivana, piše Blic.

Izveštaj iz avgusta sa portala nekretnine.rs pokazuje da je zabeležen rast cena u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, dok je niža cena zabeležena u Pančevu i nekolicini manjih gradova.

Nakon 2022. koja je bila jedna eksplozivna godina za tržište, usledila je 2023. godina koju možemo okarakterisati kao jednu izazovnu godinu uzimajući u obzir sve faktore na globalnom nivou, pre svega zaoštravanje monetarnih uslova koje je dovelo do povećanja referentnih kamatnih stopa čiji se rast odražava na privredu i građanstvo rekla je za Blic Jelena Davidović, vođa prodajnog tima oglasnih portala Nekretnine.rs.

Kako je objasnila, uslovi na tržištu se menjaju, odnos ponude i potražnje takođe, što za posledicu ima i određenu promenu cena kvadrata.

Cena kvadrata u Novom Sadu

Rast cene kvadrata zabeležen je u dve opštine u našem gradu, na Novom Naselju zabeležen je neznatan pad cene, dok je cena u Grbavici ostala na istom nivou.

Cena najskupljeg kvadrata iznosi 2.682 evra, što je rast za 2,48 odsto u odnosu na prethodni mesec, a nekretnina se nalazi u centru grada. 

Na Podbari je takođe zabeležila rast prosečne cene kvadrata za više od 2 odsto i cena je iznosila 2.498.

Grbavica je zadržala cenu na istom nivou kao i prethodnog meseca i cena kvadrata je iznosila 2.603 evra, dok je u Novom naselju cena iznosila 2.075

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Prognoza za ekonomiju

  pre 219 dana i 14 sati

  Posle 30.12.2023 možemo očekivati stvaran pad inflacije i cena.
  A do tada, ekonomski stručnjaci će se suočiti sa nekim, neverovatnim i nenaučnim
  stvarima u ekonomiji. Rekao bih, čak porast svega onog što očekuju da će pasti.
  Jer, život je nešto sasvim drugo, od ljudske nauke.

  Oceni komentar:
  2
  4
 • Milena

  pre 217 dana i 16 sati

  jasno je kretanje cena i troškovi i usporavanje gradnje. ovome pridodajmo i ograničenje kamate na stamb.kr od centralne i poslovne banke ce ređe izdavati kr. iako ljudi manje kupuju na kredit i oni koji kupuju za gotovo ce se smanjiti i eto recepta za pad cena, ali i opste usporavanje privrede, pitajte agente solisa, 4 zida koje god hocete , ekonomiste....svi ce isto reci, samo politicari verov nece

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Sve u svoje vreme

  pre 217 dana i 2 sata

  Čekajte Milena, dok ne vidite mobilizaciju zbog Kurtija.
  Pa da onda vidimo cene gradnje i kvadrata.

  Oceni komentar:
  3
  0