Zabrana kontakta sa osobama starijim od 65 najverovatnije na snazi i tokom leta

Zabrana kontakta sa osobama starijim od 65 najverovatnije na snazi i tokom leta

Epidemiolog Predrag Кon ocenio je danas da će najvažnija stvar tokom leta po pitanju toka epidemije Кovida-19 biti zabrana kontakata sa starijim građanima, ukazujući da takvo pitanje treba uveliko da bude poznato svima u društvu.

– Postoje ljudi koji ne shvataju da smo uspeli, mnogi od njih pričaju da mi izmišljamo, da ništa od ovoga nije bilo i oni će biti sve glasniji, to je ono što se zove apsurd prevencije – ukazao je Kon na trećoj veb konferenciji posvećenoj pacijentima.

Kon napominje da u narednom periodu treba biti vrlo oprezan i izbegavati bliske kontakte, te da će za sve pacijenti koji budu imali temperaturu, kašalj ili respiratorne tegobe biti rađeni testovi u ambulantama, uz ocenu da očekuje da će biti veliki broj testiranja.

Podsetio je da će u maju krenuti paralelno orijentaciono testiranje koje će obuhvatiti do 7.000 porodica od strane Instituta za epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu.

– Biće određene porodice koje će prihvatiti da svi članovi porodice budu testirani i tako ćemo ispitati da li ima pozitivnih ili ne – rekao je Кon.

On je još jednom naglasio značaj brige o starijima, te pozvao sve da očuvaju svest da je najvažnije da se izbegavaju kontakti sa njima, kako bi, dodaje, oni preživeli.

Treća veb konferencija za pacijente pod nazivom "Tu smo" u organizaciji Foruma pacijenata Srbije ima za cilj pružanje odgovora brojnih lekara i stručnjaka iz oblasti zdravstva na pitanja pacijenata, u uslovima pandemije virusa Kovid-19.

Na prethodne dve konferencije učestvovalo je više od 20 renomiranih doktora u saradnji sa preko 30 udruženja pacijenata.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 1540 dana i 22 sata

  Uvek mislim da struka zna bolje od svih nas...Ako se držimo pravila pre će proći...Stpljen spašen...Zaista mislim da struka daje sve od sebe....

  Oceni komentar:
  5
  2
 • Iznogud

  pre 1540 dana i 22 sata

  Malo mnogo....dugo....Treba izdržati...

  Oceni komentar:
  2
  2
 • zoran

  pre 1540 dana i 20 sati

  Sretan sam što i dr Predrag Kon puni 65 godina uskoro ! Dobro nam gošao u društvo U65!

  Oceni komentar:
  2
  4