Zabranjeno postavljanje bašte restorana u Dunavskom parku

Zabranjeno postavljanje bašte restorana u Dunavskom parku

Pokrajinski zavod za zaštitu prirode zabranio je postavljanje privremene letnje bašte ispred restorana u Dunavskom parku u Novom Sadu.

U saopštenju za javnost Zavod navodi da je na delu zelene površine koja se naslanja na javni toalet i ugostiteljski objekat, utvrđeno da se nalazi hidrant, koji bi, postavljanjem letnje bašte, bio onemogućen za korišćenje.

Hidrant tokom sušnih perioda služi za zalivanje vegetacije u zaštićenom parku i na osnovu dopisa upravljača zaštićenog parka JKP "Gradsko zelenilo" utvrđeno je da to preduzeće nije saglasno sa postavljanjem konstrukcije na zelenoj površini.

Shodno tome, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode juče je doneo akt kojim se zabranjuje dalja realizacija takvih aktivnosti u Dunavskom parku.


Da podsetimo, povodom ovog slučaja prvi se, pre pet dana, oglasio "Ekološki front Novi Sad" na svojoj Fejsbuk stranici. Oni su uz sliku iz Dunavskog parka postavili pitanje za Pokrajinski zavod za zaštitu prirode u vezi s postavljanjem paluba ispred toaleta u neposrednoj blizini restorana "Paša".

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ti'š meni branit...

  pre 726 dana i 15 sati

  Biće interesantno propratiti da li neko poštuje ovu zabranu.
  Ili treba da se građani okupe...

  Oceni komentar:
  0
  3