Zahtevi za ostvarivanje prava na besplatan boravak u vrtićima podnosiće se od 1. avgusta

Zahtevi za ostvarivanje prava na besplatan boravak u vrtićima podnosiće se od 1. avgusta

Svi potrebni podaci mogu se dobiti i putem telefona Službe socijalne zaštite u PU "Radosno detinjstvo".

Kako podsećaju iz Kabineta gradonačelnika, u skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom pravo na besplatan boravak deteta u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" Novi Sad, može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć, zatim deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelja, deteta bez roditeljskog staranja i deteta sa smetnjama u razvoju.

Zahtevi za ostvarivanje prava na besplatan boravak podnose se od 1. do 31. avgusta 2019. godine, radnim danom od 8.00 do 14.00 časova, a sredom od 8.00 do 17.00 časova, Službi socijalne zaštite Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", u Ulici Pavla Simića br. 9. 

Zahteve podnose kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. avgusta 2019. godine. Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva, kažu u Gradskoj kući.

Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite telefonom na broj 021 420 439.

U skladu sa Odlukom o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović". Zahtevi se podnose u oba objekta škole, od 1. do 31. avgusta 2019. godine gde se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, navodi se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan