Zajedničko susedsko delo: Građani stvaraju Azbučnik Detelinare

Zajedničko susedsko delo: Građani stvaraju Azbučnik Detelinare

Prvo komšija, kum, pa rodbina, redom… tako je u pričama.

A Detelinarci su odlučili da pokažu da je tako i danas. Ekipa iz Centra za nove medije kuda.org poziva svoje komšije, stanovnike Detelinare, da od danas do 2. marta smisle, kažu, napišu, ili nacrtaju šta je to što što ih asocira na zajednički život u tom delu grada. Od reči, pojmova, opisa osećanja i događaja, fotografija, notnog i muzičkog materijala, predmeta, imena čoveka i(li) ljudi, toponima i slično, biće sačinjen prvi "Azbučnik Detelinare".

To jedinstveno zajedničko susedsko delo, koje će oslikavati Detelinaru nekad i sad, biće pretočeno u dve forme – poster, koji će biti besplatan za svakog Detelinarca - učesnika, i bilbord na platnu, koji će doprineti da se poduhvat podeli i s ostalima na zidu Pošte 21113 na Detelinari, gde je i Centar kuda.org.

Azbučnik, koji je deo programa Resurs centra za lokal-aktivizam, nicaće pod budnim okom vizuelne umetnice iz Barselone Mireije Solares, koja je gošća Novog Sada i Centra kuda.org. "Azbučnik Detelinare" je, zapravo, deo njenog istraživanja rečnika ljubavi, teme kojom se bavila u protekle četiri godine u našem regionu, boraveći u Bosni i Hrvatskoj. Projekat na Detelinari, po njenim rečima, reflektovaće emocionalne relacije lokalne zajednice, kao i odnos članova te zajednice prema komšijama i neposrednom životnom okruženju.

 

 

 

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina sahrane raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad NATO bombardovanje bez struje novosađani novosadsko porodilište telep bebe bez vode jkp čistoća betanija novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bez grejanja vremenska prognoza lidl jkp novosadska toplana srpsko narodno pozorište JGSP "Novi Sad" Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode Isključenje struje isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad Branka Bežanov novorođenčad