Zakazivanje pregleda moguće i preko aplikacije "Izabrani doktor"

Zakazivanje pregleda moguće i preko aplikacije "Izabrani doktor"

Ministarstvo zdravlja predstavilo je u sredu 30. maja mobilnu aplikaciju koja građanima omogućava brz i jednostavan način zakazivanja pregleda kod izabranog doktora, kao i uvid u status zdravstvenog osiguranja.

Mobilnu aplikaciju "Izabrani doktor“ građani mogu besplatno preuzeti sa Gugl plej prodavnice (Google Play Store), a za aktivaciju aplikacije potrebno je uneti LBO broj, odnosno lični identifikacioni broj osiguranika sa kartice zdravstvenog osiguranja, kao i broj mobilnog telefona na koji će biti poslat PIN za aktivaciju.

Planirano je da u narednom periodu putem aplikacije građani dobiju i mogućnost da budu obavešteni i podsećani na termin, odnosno vreme zakazanog pregleda i na drugim nivoima zdravstvene zaštite, uz mogućnost otkazivanja, jer statistika pokazuje da se trenutno blizu 30 odsto građana ne pojavi na zakazani pregled.

Mobilna aplikacija predstavlja još jedan korak ka punoj implementaciji Integrisanog Zdravstvenog Informacionog Sistema (IZIS).

Elektronski recept (eRecept) naišao je na dobre reakcije građana i biće implementiran na teritoriji čitave zemlje u najkraćem roku. Nakon toga planirano je i uvođenje elektronskog kartona (eKarton), navodi se u saopštenju.

Uputstvo za korišćenje aplikacije "Izabrani doktor" može se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • NS

    pre 2149 dana i 23 sata

    Zaboravili ste da u celoj priči spomenete da se odnosi samo na Android telefone. Znači: Zakazivanje pregleda moguće i preko aplikacije "Izabrani doktor" - samo za vlasnike android telefona.

    Oceni komentar:
    1
    1
  • Snježana Dostić

    pre 1008 dana i 18 sati

    Zakazivanje pregleda kod dermatologa

    Oceni komentar:
    0
    0