Zapaljen čamac JVP "Vode Vojvodine"

Zapaljen čamac JVP "Vode Vojvodine"

Ribočuvaru M.D. iz Bačke Palanke zapaljen je juče u popodnevnim časovima čamac, u vlasništvu JVP "Vode Vojvodine", jedan od onih kojim Ribočuvarska služba ovog preduzeća svakodnevno ide u pojačane i vanredne kontrole na Dunavu, a u zadnjih mesec dana baš na potezu od Bačke Palanke do Beške.

Čamac je zapaljen ispred kuće ribočuvara, kada ga je on izvezao na prikolici i spremao se za novu akciju u borbi sa ribokradicama. Spremivši čamac, on se samo na kratko vratio u kuću da se presvuče, a kad je izašao čamac je već bio u plamenu. Vatrogasci i policija izašli su na lice mesta i napravili uviđaj i traga se za počiniocima.

Iako za sad nema dokaza, objektivno se sumnja da je ovaj čin osveta ribokradica jer su ribočuvari JVP "Vode Vojvodine" u zadnjih 30 dana zaplenili mreže za vađenje riba, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra, više od 50 samolovnog alata za hvatanje riba, te pet čamaca bez dozvole.

Takođe, u pomenutom periodu prijave su podnete protiv pet lica: jednog sa prekomernim ulovom i ribom ispod mere, drugog sa mrežastim alatima bez dozvole, trećeg zatečenog sa strogo zabranjenom vrstom ribe - kečigom, i četvrtog zatečenog sa nepropisno postavljenim alatima.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan