Zaštitite se uz 3 odlična saveta za prirodno jačanje imuniteta

Zaštitite se uz 3 odlična saveta za prirodno jačanje imuniteta

Već ste umorni od priče o virusu i kako ga se kloniti? Niste jedini. Svakako, jedan od načina da pomognete sebi, pored svih propisanih mera, jeste i da date prioritet spavanju. Ali zašto? Zato što se na kraju sve svodi na to da, uz poštovanje saveta struke – pokušate i da naoružate svoj imunološki sistem punim arsenalom za odbranu.

Supermoć poznata i kao naš imuni sistem - deluje na zadržavanje mikroba i između ostalog - svim silama se bori da vam pomogne da zaspite. A kada ne spavate adekvatno svake večeri, vaš imuni sistem je slab i njegov posao borbe protiv bolesti postaje uzaludna bitka. Ovo važi i obrnuto - kada vam je telo bolesno, kvalitet sna može biti narušen, jer je imuni sistem suviše zauzet borbom protiv spoljnih neprijatelja.

Setite se, da li ste ikada lepo spavali dok ste se borili sa prehladom? Ova tri jednostavna načina za jačanje imuniteta pomoći će da vaše telo dobije sve što mu je potrebno, tako da sačuvate zdravlje i dati sebi najbolju priliku da se izborite protiv bolesti.

#1: Zdrave količine sna

Prvo i najvažnije je da spavate dovoljno svake noći. Istraživanja pokazuju da kada niste odmorni, vaš imuni sistem teže funkcioniše. Tokom noći vaš imuni sistem, preko neurotransmitera i hormona, zapravo ”razgovara” sa vašim mozgom o tome šta se dešava sa zdravljem. Međutim, kada ste bolesni, ova komunikacija se prekida i to može poremetiti vaš ritam sna.

Kao zdrava odrasla osoba, trebalo bi da spavate 7-8 sati ako želite da se osećate dobro i bolje se borite protiv bolesti.

#2: Što manje stresa

Drugo, bilo bi odlično da pronađete neki svoj način da svakodnevni stres maksimalno smanjite. Stres može uticati na vaš imuni sistem i samim tim - vašu sposobnost da spavate noću. Ako osećate pritisak anksioznosti, to može pokrenuti imuni odgovor koji vas sprečava da kvalitetno spavate, a preko vam je potrebno da se odmarate. Pokušajte da pronađete neki opuštajući hobi, čitate ili se okupate u mirisnoj kupki sa mehurićima pre nego što legnete u krevet.

#3: Poboljšajte ishranu

Obavezno uključite neku hranu za jačanje imuniteta u svakodnevne obroke. Hrana koja pomaže imunom sistemu da radi pravilno je između ostalog - spanać, jogurt, beli luk, brokoli, bademi, đumbir... Ove namirnice su odlične jer sadrži prave vitamine i minerale, koje pomažu telu da izgradi imunitet. Naime, vaš imuni sistem koristi hranljive sastojke kako bi povećao zaštitu od bolesti. Kroz razumevanje ovog složenog sistema i vezu dovoljno sna, uklanjanja stresa i hranljivog goriva koje vam je potrebno, poboljšaćete svoj imunitet i zdravlje za vrlo kratko vreme.

Dormeo od 14. do 20. maja ima idealnu ponudu za poštovanje ova 3 saveta. Uz poručeni Dormeo dušek na POKLON dobijate Nutribullet ekstraktor hranljivih sastojaka! Više informacija o ovom paketu za imunitet možete saznati u Top Shop prodavnicama ili klikom na: ovaj link ←

Promotivni tekst

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dara

  pre 963 dana i 7 sati

  Meni je za vreme izolacije mnogo pomogao, reiši prirodni med. Suplement. Pored raznovrsne ishrane ku sam koristila, i koju koristim, i danas. I pored vežbi koje sam radila kod kuće. Imunitet mi je dosta ojačao, a ja sam, baš u top formi.. I jako sam zadovoljna.. A samim tim što reiši koristim za jačanje imuniteta, on se isto i preventive radi i koristi za širok spektar, drugih bolesti medju kojima je i rak...

  Oceni komentar:
  0
  0