Zašto izbegavanje svađe sa partnerom nije uvek najbolje rešenje

Zašto izbegavanje svađe sa partnerom nije uvek najbolje rešenje

Ako do sada niste imali nijednu svađu ili konflikt sa partnerom ili partnerkom, zapitajte se da li je u vašoj vezi sve u redu.

Mnoge veze počinju savršeno. Pri zaljubljivanja, javlja se osećaj euforije zbog koga često dolazi do idealizacije partnera. Tada vidimo samo njegove najbolje osobine. Ali kada se u jednom trenutku dogodi neizbežna svađa ili nesporazum, ostajemo duboko razočarani, prenosi portal B92.

Ako ulazite u vezu misleći da će stalno cvetati ruže, napravićete veliku grešku. Zbog želje da sve bude idealno, kako ste zamislili, može se desiti da stvari gurate pod tepih, trudeći se da ne uradite ili ne kažete nešto što bi potencijalno moglo da naljuti vašeg partnera ili partnerku, ili da se zbog toga udaljite. 

Ipak, pre ili kasnije, desiće se nešto što će vas izbaciti iz takta, nešto što nećete moći da ignorišete. Pitaćete se da li ste izabrali pogrešnu osobu, ili ste vi uradili nešto užasno loše.

Šta zapravo treba da radite?

Kada dođe do konflikta, trebalo bi da se suočite sa problemom i pomislite: "U redu, svi mi smo ljudi. Hajde da vidimo kako da rešimo ovaj problem zajedno".

Ljubavna veza se najviše jača izazovima. Kada se dogodi svađa između vas i partnera, zajedno razvijate veštine vezane za odnos i još više se povezujete.

Parovi koji izbegavaju konflikte osuđuju svoju vezu na propast. Evo i zašto:

- Oni žive u iluziji i sledi im u nekom trenutku razočaranje.

- Nisu ono što se predstavljaju, odnosno skrivaju pravog sebe od partnera, pa samim tim sprečavaju pravu intimnost.

- Oni uskraćuju sebi mogućnost zajedničnog učenja kako da rešavaju konflikte.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci isključenja struje vremenska prognoza novi sad novosadska policija novosađani gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad zdravlje istraživanje Dom zdravlja Novi Sad Vreme u Novom Sadu novosadsko porodilište novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad vojvodina ns seme bebe isključenje vode bez struje tajne horoskopa Spens horoskop Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod betanija novorođenčad bez vode