Zašto mačka sedne na tastaturu dok radite ili na knjigu dok je čitate?

Zašto mačka sedne na tastaturu dok radite ili na knjigu dok je čitate?

Mnogi ljudi misle da mačke pokazuju ljubomoru kada pokušavaju da stanu između vas i bilo čega što radite. Sklone su tome da sednu na tastaturu računara kada pokušavate da pišete ili se jednostavno smeste u knjigu dok je čitate.

Stručnjaci za ponašanje životinja kažu da mačke na taj način zapravo traže toplinu, dobro mesto s kojeg mogu posmatrati okolinu ili traže pažnju vlasnika.

Telesna temperatura kod mačaka je viša nego kod ljudi, između 38 i 39,5 stepeni Celzijusa i zato vole topla sunčana mesta i vaš laptop koji se ugreje dok radi. Neki veruju i da mačke to rade jer ta mesta imaju vaš miris, a to im itekako odgovara s obzirom na to da ste vi osoba koja se brine o njima, hraneći ih i mazeći. Zbog toga vaša ljubimica voli sve što ima vaš miris, piše Zadovoljna.hr.

Neki stručnjaci za mačke reći će da, sedeći na laptopu dok radite na njemu ili knjizi dok je čitate, životinja obeležava teritoriju. Čak i ako ga vi koristite, žele vam dati do znanja da je taj predmet i dalje u njihovom "vlasništvu".

Dakle, jesu li mačke ljubomorne kada stanu između vas i onoga što radite? Možda, zapravo, traže vašu pažnju.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ukratko

  pre 64 dana i 8 sati

  Živele mačke, dole psi!

  Oceni komentar:
  3
  4