Zašto sve više devojaka bira da živi bez partnera

Zašto sve više devojaka bira da živi bez partnera

Sve više devojaka i žena ne može da pronađe srodnu dušu i pristaje na život bez ljubavi. Kompleks više i niže vrednost, egocentrizam, karijera najčešći su razlog "soliranja"

- Ne, ne čekam princa na belom konju, kao što svi misle. Čekam da se pojavi normalan dečko, a to je u današnje vreme nemoguća misija. - Ovako se na jednom domaćem sajtu "ispovedila" tridesetogodišnja devojka. Dosadilo joj je, kaže, da se pravda rodbini i prijateljima zbog čega još nije počela život udvoje. Ne ide to tako lako, tvrdi. Sa iskustvom padaju "ružičaste naočare". Sve se vidi i sve analizira. Neće bilo koga. A, da bude sa nekim samo da bi drugi mislili da nije sama, ne ide.

Još mnogo njenih vršnjakinja, ali i mlađih i starijih pripadnica lepšeg pola, "čekajući onog pravog", nadovezalo se na ovu priču.

- Drugarice se pitaju šta je sa mnom, ali ja smatram da neko mora da mi se sviđa da bih bila sa njim. Nisam umišljena, niti mislim da sam neka nedostižna princeza, ali ako nema one početne iskre, džaba ti sve.

- Skoro dve godine "soliram" (ne računam usputne kombinacije) i čekaću dok ne upoznam nekog ko će me poštovati kao nežnije biće.

- Želim nekog ko me ne bi ostavio samo zato što uvek kažem ono što mislim. Nikome ne idem niz dlaku. Alergična sam i na "loše momke" i na mekušce.

- Sve dok se ne ostvarim u karijeri i ne obiđem bar pola sveta, neću da se udajem.

- Život se u braku menja iz korena, a ja se plašim da nikada za to neću biti dovoljno spremna. Možda nisam rođena za kuvaricu i spremačicu.

- Ne bih žrtvovala svoju slobodu zbog nekog nabeđenog frajera koji će me sutra varati sa mlađom koleginicom s posla.

Razloga za samoću je, očigledno, na pretek. Ponekad je ona svesno birana, jer su životni prioriteti drugačije postavljeni - posao i osvajanje sveta važniji su od jakih emocionalnih odnosa. Ili je egocentrizam ključni igrač. Možda i kompleks više ili niže vrednosti.

Ali, čini se da je najviše devojaka koje se žale da žive u vremenu kada je malo normalnih momaka, a hiperinflacija "čudaka". Jedna od njih je tako napisala da je problem što se ljudi danas "lože" na privid, šminku, imitaciju ljubavi, instant zabavu, na reklamu za život - a ne na život kakav on zaista jeste.

- Ovo je vreme splavarki, sponzoruša, namiguša. Koliko su u priči i teoriji opljuvane, toliko cvetaju u stvarnom svetu. Dobre devojke su pored njih nevidljive. U toni mesa koje se talasa i nudi na izvolte, niko ni ne razmišlja da pogleda okolo, da se potrudi. Muškarci su se sveli na osnovne životinjske instinkte, a žene na mišolovke.

 

 

 

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maki

  pre 1292 dana i 16 sati

  Današnji momci su ili šonje ili kriminalci

  Oceni komentar:
  7
  3
 • Vaso

  pre 1292 dana i 16 sati

  devojke same od sebe prave splavarke i sponzoruse a onda se kao ljute na nas što samo takve devojke gledamo. izgledaju kao prostitutke a pricaju o postovanju

  Oceni komentar:
  2
  12
 • miki

  pre 1292 dana i 16 sati

  Sve one ipak izlaze u grad, gledaju sve pa se kao zgražavaju a i same su u tome- Na sve dižu nos i mnogo su fine. Pa nek ostanu same niko neće žaliti zbog toga

  Oceni komentar:
  7
  5
 • Opomena

  pre 1292 dana i 16 sati

  A onda se posle pitaju zašto ne mogu da imaju decu. PA ZATO ŠTO STE MATORE! ZATO ŠTO STE DUGO BIRALE!

  Oceni komentar:
  8
  9
 • Misha

  pre 1291 dan i 19 sati

  ovo je sve tako površno. svi ti izgovori a u stvari svega je samo strah i sujeta

  Oceni komentar:
  1
  2