Zavod za sport dobio novi terapeutski blok

Zavod za sport dobio novi terapeutski blok

Vrednost investicije je 2.616.720,00 dinara...

U Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta u Novom Sadu, u četvrtak 27. decembra otvoreni su novi terapeutski blok i soba za oporavak sportista.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, ovom prilikom je izjavio da je projekat zajednički i osmišljen i sproveden u delo, i da predstavlja samo korak ka tome da se prate savremeni trendovi i pruži adekvatna mogućnost za tretman i brigu o zdravlju vojvođanskih sportista.


- Današnji sport, posebno vrhunski i takmičarski, iziskuje velike fizičke napore. To je profesija u kojoj duža odsutnost ili neadekvatno lečenje može da dovede do negativnih posledica za samog sportistu i sportsku organizaciju, te zahteva brz oporavak i povratak na teren, čemu će i poslužiti ovaj terapeutski blok i soba za oporavak naših sportista – rekao je Batez.

Terapeutski blok je opremljen visoko specijalizovanim medicinskim uređajem, u kome je moguće udisati 99,99 odsto čist vazduh, bez štetnih čestica i gasova, bakterija, virusa i alergena, zatim multifunkcionalnim uređajem za aktivnu, neinvazivnu terapiju i sistemom za oporavak – čizmama koje pomoću kompresije i dekompresije obezbeđuju udobnu masažu mišića.


Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić rekao je da Zavod posebnu pažnju poklanja zdravlju sportista i naveo da je obavio terensko testiranje više od 3.000 dece predškolskog i školskog uzrasta iz svih opština u Vojvodini, oko 3.500 sistematskih pregleda sportista, uključujući i sportske talente i stipendiste.

Nakon otvaranja novog bloka, sekretar Batez je obišao i renovirane prostorije za sportsko medicinske preglede i odeljenje za dijagnostiku treniranosti sportista i upoznao se sa trenutnim aktivnostima ove važne stručne ustanove za naš sport, kao i planovima za budućnost.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan