ZAVOD ZA STATISTIKU: U kojim svetskim zemljama najviše rade srpski građevinci

ZAVOD ZA STATISTIKU: U kojim svetskim zemljama najviše rade srpski građevinci

Građevinari iz Srbije prošle godine su u inostranstvu ukupno izveli radove vredne 17,5 milijardi dinara, od čega je 8,6 milijardi izvedenih radova na zgradama, navodi se u prethodnim rezultatima koje je objavio Republički zavod za statistiku.

Posmatrano prema državama, najveća građevinska aktivnost zabeležena je u Nemačkoj, 18,5 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova, zatim u Ruskoj Federaciji 16,6, slede Crna Gora sa 13,9 i Peru sa 10,7 odsto.

Materijal i oprema iz Republike Srbije najviše su ugrađivani u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dok je najveći broj od prosečnih 1.726 srpskih građevinara u inostranstru radio u Nemačkoj, Crnoj Gori, Ruskoj Federaciji i Bosni i Hercegovini.

U 2018. godini ukupno u inostranstvu je ugovoreno radova vrednih 23,9 milijardi dinara – najviše u Crnoj Gori, a slede Ruska Federacija, Nemačka, Uganda i Bugarska.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

policija bez grejanja JKP Vodovod i kanalizacija betanija novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje elektrovojvodina bebe istraživanje novorođenčad servisne informacije novi sad Isključenje struje raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci sahrane novi sad bez struje novosadsko porodilište Dom zdravlja Novi Sad Hitna pomoć bez vode jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod Dom zdravlja isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje vode horoskop dnevni horoskop