Završen 83. Poljoprivredni sajam: Posetilaca više nego lane

Završen 83. Poljoprivredni sajam: Posetilaca više nego lane

Poljoprivredni sajam na Novosadskom sajmu je tokom sedam dana videlo oko 125.000 posetilaca, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor Direkcije za komercijalne poslove Nebojša Drakulić.

Prema njegovim rečima, 83. međunarodni poljoprivredni sajam je, u odnosu na prošlu godinu, uspešniji po broju stranih izlagača, međunarodnim aktivnostima, broju posetilaca, ali i za oko 10 odsto po veličini izlagačkog prostora.

Međunarodni poljprivredni sajam, koji je na Novosadskom sajmu održan 83. put, okupio je 1.500 izlagača, koji su predstavili proizvode i usluge iz 60 zemalja. Na Sajmu su prezentovana najnovija dostignuća u oblasti poljoprivredne proizvodnje, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, oprema za prehrambenu industriju, hemijska i zaštitna sredstva, organska hranu i drugi proizvode i usluge u agrobiznisu.

Kompanije iz Italije, koja je ove godine Zemlja partner Poljoprivrednog sajma, su objedinjenim nastupom prikazale dostignuća u oblasti agrara i pratećim industrijama. Direktni učesnici na Sajmu, bile su i kompanije iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Kine, Kirgistana, Letonije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Poljske, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije, Španije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata...

Ove godine je značajno veće učešće bilo je izlagača iz Kine. Našim proizvođačima i posetiocima predstavljeni su  vrhunski proizvodi iz te zemlje, u okviru izložbe “Premium brands from China”.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan