Završen ovogodišnji "Tamburica fest" na kom je nastupilo 14 orkestara iz 10 zemalja (FOTO)

Završen ovogodišnji "Tamburica fest" na kom je nastupilo 14 orkestara iz 10 zemalja (FOTO)

U konkurenciji velikih tamburaških orkestara pobedio je Gradski orkestar "Branko Radičević" iz Rume, na ovogodišnjem "Tamburica festu" koji je održan od 20. do 23 juna u Novom Sadu i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Drugoplasirani je orkestar opštine Semeljci iz Hrvatske, a treću nagradu osvojio je orkestar "Dobreč" iz slovenačkog mesta Dragatiš, kojem je takođe pripala specijalna nagrada za umetnički izraz.

 

 

Ove godine je na "Tamburica festu" nastupilo 14 orkestara iz 10 zemalja u takmičarskoj konkurenciji i još toliko u revijalnom delu programa, kao i Zvonko Bogdan, Marija Šerifović i Dženan Lončarević.

 

 

 

U takmičenju malih tamburaških sastava neprikosnoven je bio tamburaški ansambl "Velos" iz Novog Sada, čiji je basprimaš, Miloš Jovanović, proglašen za najboljeg muzičara.

 

 

Nagrade pobednicima uručio je Jovan Pejčić, direktor festivala uz članove Organizacionog odbora, koji je istakao značaj manifestacije za srpski turizam ali i činjenicu da "Tamburica fest" pored negovanja tradicije, objedinjuje sve vidove umetnosti, od muziciranja, preko slikarstva pa do filma.

"Zemlja prijatelj" festivala lane je bila Rusija, ove godine Kina, a dogodine će to biti Mađarska.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan