Završena blokada raskrsnice kod Futoške pijace (FOTO I VIDEO)

Završena blokada raskrsnice kod Futoške pijace (FOTO I VIDEO)

Protest građana protiv visoke cene goriva, usled kog je jutros bila blokirana raskrsnica kod Futoške pijace, završen je oko 11 časova.

Kako je javio naš reporter koji se nalazio na terenu, jutros oko 7.20 časova započet je pokušaj blokade raskrsnice u sklopu protesta protiv visoke cene goriva. 

Blokirane su pojedine trake na ovoj raskrsnici i to: desna traka Bulevara oslobođenja kad se ide od Mosta slobode, srednja traka u Jevrejskoj iz pravca SNP-a, sve trake na Bulevaru slobode kad se ide od železičke stanice. 


U međuvremenu (8 časova), blokirane su sve trake, prolazili su samo biciklisti i pešaci.

U toku protesta propuštana su kola Hitne pomoći i vatrogasna vozila.

Za vreme protesta bio je prisutan određeni broj policije, saobraćajne ali i one u civilu. Snimali su zaustavljena vozila i tablice i upozoravali građane koji su protestovali  da će protiv njih biti podnete prijave i da mogu dobiti kazne od 20 do 40.000 dinara i mesec dana zatvora.


Reakcije građana koji su tuda prolazili su bile različite: od onih koji su odobravali i podržavali blokadu, do onih koji su glasno negodovali protiv ovog vida protesta.

Protesti zbog visoke cene goriva započet je u petak, a organizovani su i tokom vikenda kako u Srbiji, tako i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Kako je javio naš reporter s lica mesta, današnja blokada u Novom Sadu prekinuta je oko 11 časova.

 

Oceni vest:
16
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • xxx

  pre 835 dana i 1 sat

  Sljam i olos maltretira gradjane Novog Sada

  Oceni komentar:
  22
  6
 • gandra

  pre 833 dana i 20 sati

  Sljam i olos maltretira gradjane Novog Sada vec 30 godina.

  Oceni komentar:
  0
  6