Završena kanalizacija u Budisavi

Završena kanalizacija u Budisavi

Završena je izgradnja kanalizacione mreže u Budisavi. Reč je o kanalizaciji otpadnih voda koja se prostire u ulicama: Kaćkoj, Cara Dušana, Omladinskoj, Vojvođanskoj, Vuka Karadžića, Pionirskoj, Petefi Šandora, Vojvođanskih brigada, Doža Đerđa, Školskoj, Prnjavorskoj, Petra Drapšina i Šajkaškoj.

Tim povodom naselje je posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je rekao da je  primarni cilj da se u svim delovima grada obezbede što ravnopravniji uslovi za život, jer građani jednako plaćaju poreze i na Limanu i u Kaću, Budisavi, i na Klisi. 

- Nažalost nije uvek bila vođena takva politika, ali verujem da mi sada uspešno radimo na stvaranju jednakih uslova za sve. Kamo sreće da je neko pre nas rešio problem kanalizacije u Budisavi, koja je jedno od najstarijih naselja, sada bismo ovih skoro 200 miliona dinara mogli da uložimo u druge stvari. Radovi na slivovima 1 i 4 bili su vredni oko 95 miliona dinara, već imamo 400 potpisanih ugovora za priključke sa JKP ''Vodovod i kanalizacija'', a to treba da učini još 400 domaćinstava. Dakle, posao oko kanalizacije kompletiran je u Kaću, Budisavi i Kovilju, a nastavljamo da investiramo u javnu rasvetu i puteve – rekao je Vučević

 

 

On je naveo i to da će grad i dalje podržavati kulturno-umetnička društva, sportske klubove, i slične organizacije.

- Posebno sam ponosan što su u svim aktivnostima u Budisavi zajednički učestvovali i Srbi i Mađari i drugi koji ovde žive kao iskreni prijatelji – naglasio je Vučević.

U ime meštana gradonačelniku se zahvalio predsednik MZ Budisava Nemanja Janković i rekao da su izgradnja kanalizacije i druge investicije, realizovane u tom mestu, veoma značajne za poboljšanje uslova života.

Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu, takođe je planirano parterno uređenje centralnog dela naselja Budisava, što bi podrazumevalo objedinjavanje četvorodelnog skvera u jedinstvenu celinu. Ukupna površina na kojoj su planirani radovi iznosi 11 000 metara kvadratnih. U sklopu radova predviđeno je uređenje pešačkih površina, rekonstrukcija dečjeg igrališta, postavljanje urbanog mobilijara i adaptacija javnog osvetljenja, uz primenu elemenata za umirenje saobraćaja zbog blizine osnovne škole i centralnih sadržaja. U sklopu celokupnog uređenja prostora značajan obim radova je predviđen na obnavljanju i uređenju zelenih površina.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan