Završena nova zgrada RTV-a na Mišeluku

Završena nova zgrada RTV-a na Mišeluku

Danas je zvanično završena izgradnja nove zgrade pokrajinskog javnog servisa na Mišeluku a iz nje je pušten radio-televizijski signal, kako je ranije i najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju ove zgrade.

Reč je o investiciji vrednoj 3,2 milijarde dinara a finansirale su je Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada, kao jedan od zajedničkih infrastrukturnih projekata u AP Vojvodini.

Radovi na izgradnji nove zgrade Radio-televizija Vojvodine započeti su u avgustu 2017. godine rušenjem i uklanjanjem 26.879 kubnih metara ostataka zgrade srušene tokom NATO bombardovanja 1999. godine, podseća RTV.

U toku je i nabavka najsavremenije opreme vredne 569 miliona dinara, koju takođe finansiraju Pokrajinska vlada i Ministarstvo kulture i informisanja, dok je sredstva za parterno uređenje i komunalno opremanje obezbedio Grad Novi Sad.

U njoj će raditi 1.500 zaposlenih, prostire se na 17.350 kvadratnih metara bruto površine, a emitovaće se program na srpskom jeziku i 15 jezika nacionalnih manjina, javlja RTV.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • T

  pre 696 dana i 10 sati

  Zavedena je samo nije gotova Jos rade, Ruse pa popravljaju. Lova se izvlači na sve nacine

  Oceni komentar:
  0
  1