Završena obnova OŠ ''Nikola Tesla'' u Novom Sadu

Završena obnova OŠ ''Nikola Tesla'' u Novom Sadu

Osnovna škola na Futoškom putu od danas u novom ruhu.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević posetili su OŠ ''Nikola Tesla'' koja je obuhvaćena Programom modernizacije škola čija realizacija se odvija u oviru Protokola o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ''JUP Istraživanje i razvoj'' d.o.o. Beograd i Grada Novog Sada.

- Najlepši zadatak je ulagati u bolju budućnost dece. Zadovoljstvo je videti u roku realizovan veliki projekat kao što je nadogradnja objekta OŠ ''Nikola Tesla'' i izgradnja novih sportskih terena. Povećanje broja prvaka nas obavezuje da dodatno ubrzamo tempo i nastavimo da ulažemo u sve novosadske škole. Republika je za ovaj projekat izdvojila 128 miliona dinara, Grad preko 50 miliona, dakle 180 miliona dinara je uloženo za godinu dana u ovu školu, a pre nekoliko godina uredili smo prednje dvorište, pa je u poslednjih pet godina uloženo preko dva miliona evra. Da bismo to omogućili našoj deci, ali i da bismo još više ulagali u socijalnu i zdravstvenu zaštitu, kulturu, sport, moramo više da radimo, da imamo nove investicije i da štedimo tamo gde treba. Stoga moja poruka Novosađanima je da se ne smemo plašiti novih vremena, jer sve ovo činimo kako bi naša deca ostala da žive ovde – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.


Prema rečima ministra Šarčevića za dve godine u Srbiji je uloženo preko 16 milijardi dinara, iz sredstava Republike, Pokrajine i lokalnih samouprava, za 880 školskih objekata koji su dobili novo ruho, od temelja do krova.

- Radimo na tome da škole budu dobro opremljene, digitalizovane, u toku su ozbiljne reforme kurikuluma na svim nivoima obrazovnog sistema, jer nam je cilj kvalitetnija i savremenija nastava – naglasio je Šarčević.

Prema rečima direktora OŠ ''Nikola Tesla'' Igora Milićevića ta ustanova dogradnjom je dobila 1.900m2 novog prostora, i to osam učionica, šest kabineta, multifunkcionalnu salu, osam toaleta, novu internet mrežu, protivpožarnu zaštitu i video nadzor. Кako je izjavio uz podršku Grada škola je dobila 3.025 m2 sportskih terena, za fudbal, rukomet, košarku, tenis, odbojku, ali i atletsku stazu.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan