Završena obnova OŠ ''Nikola Tesla'' u Novom Sadu

Završena obnova OŠ ''Nikola Tesla'' u Novom Sadu

Osnovna škola na Futoškom putu od danas u novom ruhu.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević posetili su OŠ ''Nikola Tesla'' koja je obuhvaćena Programom modernizacije škola čija realizacija se odvija u oviru Protokola o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ''JUP Istraživanje i razvoj'' d.o.o. Beograd i Grada Novog Sada.

- Najlepši zadatak je ulagati u bolju budućnost dece. Zadovoljstvo je videti u roku realizovan veliki projekat kao što je nadogradnja objekta OŠ ''Nikola Tesla'' i izgradnja novih sportskih terena. Povećanje broja prvaka nas obavezuje da dodatno ubrzamo tempo i nastavimo da ulažemo u sve novosadske škole. Republika je za ovaj projekat izdvojila 128 miliona dinara, Grad preko 50 miliona, dakle 180 miliona dinara je uloženo za godinu dana u ovu školu, a pre nekoliko godina uredili smo prednje dvorište, pa je u poslednjih pet godina uloženo preko dva miliona evra. Da bismo to omogućili našoj deci, ali i da bismo još više ulagali u socijalnu i zdravstvenu zaštitu, kulturu, sport, moramo više da radimo, da imamo nove investicije i da štedimo tamo gde treba. Stoga moja poruka Novosađanima je da se ne smemo plašiti novih vremena, jer sve ovo činimo kako bi naša deca ostala da žive ovde – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.


Prema rečima ministra Šarčevića za dve godine u Srbiji je uloženo preko 16 milijardi dinara, iz sredstava Republike, Pokrajine i lokalnih samouprava, za 880 školskih objekata koji su dobili novo ruho, od temelja do krova.

- Radimo na tome da škole budu dobro opremljene, digitalizovane, u toku su ozbiljne reforme kurikuluma na svim nivoima obrazovnog sistema, jer nam je cilj kvalitetnija i savremenija nastava – naglasio je Šarčević.

Prema rečima direktora OŠ ''Nikola Tesla'' Igora Milićevića ta ustanova dogradnjom je dobila 1.900m2 novog prostora, i to osam učionica, šest kabineta, multifunkcionalnu salu, osam toaleta, novu internet mrežu, protivpožarnu zaštitu i video nadzor. Кako je izjavio uz podršku Grada škola je dobila 3.025 m2 sportskih terena, za fudbal, rukomet, košarku, tenis, odbojku, ali i atletsku stazu.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija bez struje raspored sahrana i ispraćaja betanija bebe vremenska prognoza bez vode novosadsko porodilište elektrovojvodina matičar novi sad štrajk poštara isključenje vode sahrane novi sad astrologija jkp lisje novorođenčad gradonačelnik Miloš Vučević servisne informacije novi sad Ledena Šuma dnevni horoskop servisne informacije Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad pošte srbije Isključenje struje isključenja struje horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo zodijak horoskop