Završena rekonstrukcija vrtića "Zlatna greda"

Završena rekonstrukcija vrtića "Zlatna greda"

Završena je rekonstrukcija vrtića "Zlatna greda" PU "Radosno detinjstvo", koja je trajala tri i po godine.

Kako javljaju iz pres službe Grada Novog Sada, tim povodom vrtić su posetili gradonačelnik Miloš Vučević i član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić.

Građevinski radovi su podrazumevali radove na značajno oštećenoj fasadi i krovu, malterisanje unutrašnjih zidova, postavljanje crepa, protivkliznih keramičkih pločica, hrastovog parketa, oblaganje plafona gips-pločama i zamenu stolarije.

 


- U okviru kontinuiranog ulaganja u vrtiće na teritoriji Novog Sada, završena je kompletna rekonstrukcija vrtića u Ulici Zlatne grede, u samom centru grada. Ovaj objekat je specifičan, jer je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture zbog svoje posebne kulturno-istorijske vrednosti. Grad je preko Uprave za obrazovanje izdvojio 38 miliona dinara za ove radove i zaista sam zahvalan, kako upravi Predškolske ustanove, tako i zaposlenima i roditeljima 150 dece koja idu u ovaj vrtić, na podršci i strpljenju tokom procesa renoviranja – rekao je gradonačelnik Vučević.

Po njegovim rečima  grad Novi Sad nastavlja da ulaže u druge objekte.

 


- Mislim da ćemo do kraja godine završiti projektovanje budućeg obdaništa u Orahovoj ulci na Кlisi, kao i izmenu planske dokumentacije za Adamovićevo naselje, gde će biti novo obdanište. U narednim mesecima nas očekuje i razgovor oko promene cene boravka dece u vrtićima. Poslednjih 12 godina nije menjana cena, a Zakon više ne obavezuje lokalnu samoupravu da daje 80 odsto  cene, već iznos do 80 procenata. Naš stav je da ćemo se truditi da teret povećanja cene, koje neće biti radikalno, maksimalno prebacimo na Grad i da time ne prouzrokujemo finansijske probleme ni "Radosnom detinjstvu", ni roditeljima – rekao je gradonačelnik Vučević, a prenosi pres služba njegovog kabineta.

Objekat "Zlatna greda" ima 5,5 vaspitno-obrazovnih grupa, a broj upisane dece je oko 150. Za vreme sanacije objekta, deca su boravila u drugim vrtićima Ustanove, a po završetku rekonstrukcije, deca su 19. marta počela da pohađaju vrtić u svojoj zgradi.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan