Završena sanacija dela Grebenskog puta na Fruškoj gori

Završena sanacija dela Grebenskog puta na Fruškoj gori

Sanacija Grebenskog puta, u delu puta od Iriškog venca do hotela "Norcev", završena je i puštena u saobraćaj, te je od danas građanima omogućen bolji prilaz izletištima i manastirima na Fruškoj gori – javila je danas Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju, radovi na sanaciji 3,4 kilometra puta završeni su dvadeset dana pre roka predviđenog za završetak radova. Ukupna vrednost radova iznosi 49.826.573,04 dinara, a sredstva su opštini Irig dodeljena preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. 

Projekat je obuhvatio sanaciju, odvodnjavanje i postavljanje saobraćajne signalizacije, što će doprineti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, ali i većem razvoju turizma u iriškoj opštini, poručuju iz Uprave za kapitalna ulaganja. 

- Rekonstrukcija puta od Iriškog venca do hotela "Norcev" početak je velikog projekta koji će u narednim godinama da bude realizovan u saradnji lokalnih samouprava i Pokrajinske vlade, a koji podrazumeva kompletnu rekonstrukciju Grebenskog puta. Realizacija projekta će doprineti razvoju privrede, stvaranjem prostornih mogućnosti za izgradnju kapaciteta na izuzetno atraktivnoj lokaciji što će dugoročno da se pozitivno odrazi na celokupan razvoj područja Fruške gore – kaže sa na kraju saopštenja. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan