Završeni radovi na izgradnji Doma zdravlja na Adicama

Završeni radovi na izgradnji Doma zdravlja na Adicama

Član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić, zajedno sa direktorom Doma zdravlja "Novi Sad" prim. dr Veselinom Bojatom obišao je novoizgrađeni objekat Doma zdravlja na Adicama.

Trenutno se radi na priključenju objekta na infrastrukturu, a nakon toga sledi opremanje i puštanje u rad. Novi Dom zdravlja na Adicama, površine 1.200 kvadrata imaće oko 30 zaposlenih. U ambulanti će raditi pet lekara opšte prakse, jedan ginekolog, pedijatar za predškolce i za decu školskog uzrasta, dečji stomatolog, opšti stomatolog, kao i oko 14 medicinskih sestara i tehničara i dve spremačice.

Kao što možete da vidite, radovi na izgradnji Doma zdravlja u naselju Adice su završeni i, na radost stanovnika ovog kraja grada, ambulanta će uskoro početi sa radom. Pružaće usluge za 17 hiljada građana, a projektovana je sa 30 posto većim kapacitetom, kako bi mogla da zadovolji i buduće potrebe – izjavio je dr Dragan Stajić i dodao da Grad kontinuirano ulaže u bolje uslove lečenja Novosađana, u ustanovama primarne zdravstvene zaštite. 

Pored ove investicije, vrednosti preko 200 miliona dinara, rekonstruisanog Doma zdravlja na Limanu i objekta u Almaškoj, biće izgrađen i Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju. Trenutno je u toku izrada projektne dokumentacije, a po završetku projekta i ishodovanju građevinske dozvole, pristupiće se realizaciji. Taj objekat značiće pre svega stanovnicima Vidovdanskog naselja, Slane bare i Klise, a obuhvatiće osnovne delatnosti zdravstvene zaštite – opštu praksu, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, patronažu i laboratoriju, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.


Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" prim. dr Veselin Bojat je ukazao na kompleksnu epidemiološku situaciju u Novom Sadu i apelovao na građane da se pridržavaju propisanih mera i da se, ukoliko to do sada nisu učinili, vakcinišu.

Od početka pandemije ukupno je 790 hiljada pacijenata prošlo kroz Kovid centar na Novom naselju, od kojih je u toku 2020. godine 2,4 posto išlo na bolničko lečenje na Mišeluk, u 2021. godini taj broj je bio 1,9 posto, a u januaru ove godine taj broj spao na 1,2 posto. U okviru tog sistema svakodnevno rade 22 lekarska tima, imamo Kovid ambulantu za trudnice, RTG dijagnostiku na dva aparata, laboratorijsku dijagnostiku koja dnevno uradi oko 800 analiza i tim za svakodnevnu dezinfekciju svih prostorija. Najvažnija stavka je da nijedan pacijent ne čeka napolju i nije upućen na više instance bez kompletno urađene dijagnostike. Radimo neprekidno, u kontinuitetu, već 675 dana – izjavio je Bojat, a prenela PR služba Grada.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Drazen

  pre 366 dana i 3 sata

  Svaka cast.
  Pored ove investicije ,Adice ce dobiti i novo obdaniste i skolu mada to stanovnici ne znaju.U toku je otkup zemljista za izgradnju osnovne skole i to je velika stvar za Adice.Ima dosta toga pozitivnog sto se radi trenutno al na zalost nema nikoga da to prezentuje ljudima!!!

  Oceni komentar:
  3
  4