Završeni radovi na postavljanju semafora na raskrsnici ulica Temerinski put i Dečanska

Završeni radovi na postavljanju semafora na raskrsnici ulica Temerinski put i Dečanska

JP "Zavod za izgradnju grada" obaveštava javnost da će u ponedeljak, 15. avgusta, novopostavljeni semafor na raskrsnici ulica Temerinski put i Dečanska biti pušten u režim redovnog rada.

Na osnovu Rešenja Gradske uprave za saobraćaj i puteve, završeni su radovi na postavljanju semaforskih uređaja, asfaltiran je prilaz iz Dečanske ulice radi postavljanja petlje za detekciju vozila kao i drugih elemenata saobraćajne signalizacije, a od 4. avgusta semafor je radio na tzv. treptaču.

Semafor će na ovom lokalitetu od ponedeljka raditi u detektorskom režimu rada, što znači da će pešaci dobiti zeleno svetlo za prelaz preko Temerinskog puta samo ako pritisnu taster.

Vozači koji dolaze iz pravca Dečanske ulice imaće na raspolaganju uslovno desno skretanje, a ukoliko skreću levo na Temerinski put, zaustavljanjem ispred posebno obeležene crvene linije u trajanju od 4 sekunde, takođe najavljuju svoje kretanje jer je toliko vremena potrebno uređaju na stubu semafora da detektuje vozilo i pokrene proces promene svetlosne signalizacije za bezbedan prolaz vozila.

Iz ovog javnog preduzeća apeluju na sve vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju, s obzirom na to da predmetna raskrsnica do sada nije bila semaforizovana.

Semaforizacijom raskrsnice ulica Temerinski put - Dečanska omogućeno je mnogo bezbednije odvijanje saobraćaja u ovom delu grada, ali i efikasnije, s obzirom na to da postavljeni tasteri i posebno obeležena petlja utiču na brže i lakše kretanje vozila, piše u saopštenju.

 

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan