Završeni radovi na produžetku Bulevara Jovana Dučića (FOTO)

Završeni radovi na produžetku Bulevara Jovana Dučića (FOTO)

Otvoren novi zapadni ulaz u grad.

– Danas smo završili radove na Bulevaru Jovana Dučića, saobraćajnica je produžena prema Veterniku za 300 metara, u pravcu Ulice Dragoslava Srejovića, tako da je otvoren novi zapadni ulaz u grad, pa će biti manji pritisak na magistralnom putu prema Bačkoj Palanci – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević tokom obilaska tog lokaliteta zajendo sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.


– Radili smo zajedno sa Pokrajinskom vladom, i ovo je još jedan primer kako možemo da realizujemo velike infrastrukturne projekte. Ukupno sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, ovaj posao koštao je 300 miliona dinara, a od toga, pola je izdvojila Pokrajina. Ovde u blizini niču objekti koje Grad zida, a stanovi će biti ponuđeni socijalno ugroženim kategorijama stanovništva pod povolјnijim uslovima. Pored je planirana parkovska površina, a čekaju nas radovi na Somborskoj rampi, da obezbedimo jače vodosanbdevanje za građane. Takođe, planirano je probijanje Ulice Dragoslava Srejovića koja treba da postane bulevar, te da Veterničani budu još bliži gradu –
istakao je Vučević i dodao da je Grad samostalno i udruženo sa Republikom i Pokrajinom, u četiri bulevara uložio 2 milijarde i 200 miliona dinara.Igor Mirović rekao je da je saradnja Pokrajine i Grada Novog Sada najbolјa od kako funkcionišu dve administracije, jer su svi planirani zajednički projekti završeni, a bilo ih je mnogo više u odnosu na sve druge periode.

– Završeni su Žeželјev most, zgrada Radio-televizije Vojvodine, Naučno-tehnološki park, Grad privodi kraju izgradnju nove zgrade Muzičke i Baletske škole, završena je centralna kuhinja PU ''Radosno detinjstvo'', uredili smo Kampus, i sada se okrećemo planovima za budućnost. Hoćemo da se što bolјe pripremimo sa velikim, višestruko značajnim projektima za nacionalni Program Srbija 2025, kao što su izgradnja Fruškogorskog koridora, novog mosta u produžetku Bulevara Evropa i drugi – kazao je Mirović.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novonaseljak

  pre 960 dana i 22 sata

  Braaaavo, ja pozivam sve građane Novog Sada koji nisu iz ovog dela grada da vide ovo jedinstveno čudo, jer ste vi to platili. Ovo je jedini kružni tok koji vodi u lavirint malenih ulica koje dalje ne vode nigde. Maestralno, ne znam samo kako se smanjili opterećenje ka BP ali nema veze vi ste se ugradili.

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Kakav FLEŠ!

  pre 960 dana i 21 sat

  Šta ti znaš šta je kružni tok. Valjda oni bolje znaju.
  Uostalom, uopšte nije bitno šta se gradi i čemu služi. Važno je da postoje bilo kakvi radovi.
  Da se omogući pristup javnim sredstvima.
  Bitno je da postoje FAKTURE, ANEKSI UGOVORA, POKUPLJENJA MATERIJALA, i HITNI TENDERI
  PREMA PROFILU KUMA.
  Ako treba skulpture od leda - skulpture od leda će graditi.
  Nazoveš nešto kao kultura, daš neko ime, odvojiš fond, a dobar deo tih sredstava daje i EU.
  kako to maknuti - ako ne daš neko obrazloženje?
  Pusti ti njih.
  Mi smo neuki, neobrazovani i ne razumemo vakcine i donacije organa.
  Oni sve to znaju bolje i stručno.
  Glasajte za njih, za bolje i niste.

  Oceni komentar:
  2
  3