Završeno 34. "Raspustilište" (FOTO)

Završeno 34. "Raspustilište" (FOTO)

Kako javljaju iz Gradske kuće, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Кoković u utorak je zajedno sa članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem prisustvovala završnoj manifestaciji kulture i obrazovanja dece "34. Raspustilište" koja je trajala tri nedelje,

U okviru "Raspustilišta" realizovani su brojni edukativni programi i radionice, iz različitih kulturno-umetničkih oblasti, koji su bili besplatni za svu decu.

- Grad Novi Sad će nastaviti da podržava ovakve i slične manifestacije čiji je cilj obrazovanje dece. Izuzetno je važno da deci obezbedimo dobre uslove za odrastanje i učenje kroz igru. Trudimo se da podržimo prave programe koji omogućavaju deci da se kreativno izraze, da se druže i nauče nešto novo i da vreme raspusta ispune aktivnim sadržajima kroz brojne programe vannastavnog obrazovanja – rekla je Ljiljana Кoković.Organizator i koordinator manifestacije Aleksandra Lukić je rekla da je tokom raspusta mališanima Novog Sada upriličeno preko stotinu različitih sadražaja iz svih oblasti kulture i umetnosti.

- Predstavljene su i održane mnoge umetničke, filmske i muzičke radionice. Družili smo se sa glumcima i mnogim ljudima iz sveta nauke. Odigrano je nekoliko pozorišnih predstava, gostovali su nam glumci iz Zemuna i Кruševaca, a svi ovi programi namenjeni su uzrastu od četiri do 14 godina. Završnica manifestacije je prilika da se kroz svojevrsan program pokaže šta su sve najmlađi Novosađani naučili, uz nezaobilaznu pomoć visokoobrazovanih mladih ljudi, dobro obučenih za rad sa decom, kao i volontera – rekla je Aleksandra Lukić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan